Stichting Jacco Versluis Classic gaat ook volgend jaar de Classic organiseren. Datum volgt binnenkort.
Stichting Jacco Versluis Classic gaat ook volgend jaar de Classic organiseren. Datum volgt binnenkort. (Foto: pr)

Jacco Versluis Classic haalt 3000 euro op voor onderzoek

Zondag 27 mei 2018 werd de wielertocht Jacco Versluis Classic gereden door meer dan 100 wielrenners. De wielrenners konden kiezen tussen een afstand van 75 en 110 km. Gezamenlijk hebben zij ruim 3000 euro bij elkaar gefietst ten behoeve van onderzoek naar acuut hartfalen door de Hartstichting.

Woerden - Het was de eerste keer dat de Jacco Versluis Classic op deze manier werd georganiseerd. Met als blikvanger de grote rode hartvormige Hartstichting finishboog in het historische hart van Woerden. De twee routes werden gereden door meer dan 100 wielrenners uit Woerden maar ook van ver daar buiten. Op bepaalde segmenten werden tijdritpunten verdiend. Te winnen voor de snelste renner; de Jacco Versluis Classic bokaal. Op de 75 kilometer was dit Jan van Vulpen. Op de 110 kilometer Johan van der Stok. In het historisch centrum van Woerden was op het Kerkplein bij de finish een wielerplein ingericht. Hier kon iedereen van jong tot oud terecht om de wielrenners te verwelkomen.

Woerdenaar Jacco Versluis
"Onze kopman heeft onverwacht het peloton verlaten". Zo kopte de tekst van één van de rouwadvertenties naar aanleiding van het plotselinge overlijden van Woerdenaar en fervent fietser, Jacco Versluis. Hij overleed op 41-jarige leeftijd op 29 mei 2016 tijdens een wielertocht met vrienden op de Utrechtse Heuvelrug aan een acute hartstilstand.

Meer berichten