Foto: PR

De Rijngracht?

De Woerdensche Column door Mirte Damen

Vorige week namen de goden en met name de weergoden alweer een voorsprong op onze Rijngracht. Zij zien het helemaal zitten. In de praktijk werkt dit dus echter anders en hadden veel ondernemers hier goed last van. En ik snap de teleurstelling en frustratie en het gevoel van: daar gaan we weer!

En dan hebben we het geenééns nog over de schades... In de afgelopen jaren is het meerdere malen gebeurd dat de Rijnstraat al een gracht werd. Hier moet toch iets structureel veranderen, er ligt hier een taak voor de politiek. Zeg allereerst gewoon JA tegen de Rijngracht. Oke, maar hoe moet dat betaald worden? Dat is een ander debat. Het comité Rijngracht heeft daar echt haar best voor gedaan en heeft dit totaal uitgewerkt. Ze zijn er al jaren mee bezig. Lees hun site maar! Iedere hoofd nu dezelfde kant op.

"Kom er maar in
Willie & Willeke
Alberti #startplaat"

Beste Woerdense raad, zeg JA en ga het doen en met doen bedoel ik: geef als raad een mandaat om het te doen, zodat je het geld bij elkaar kan krijgen via allerlei wegen. En zodra het geld er is dan pas bouwen maar vooral graven. Het hoort ook bij de binnenstadvisie, dit gaat Woerden echt veel meer opleveren. Waardestijging van de huizen, maar ook horeca, toerisme en een geweldige binnenstad met een Rijn en zelfs nog extra banen.

Die Romeinen waren zo gek nog niet om die Rijn (toen nog Limes) dwars door de stad te laten lopen. Maar nu in het huidige beleid van de afgelopen jaren krijg je toch het onderbuikgevoel van pappen en nathouden met de nadruk op nathouden (lees wateroverlast). Hoe mooi zou het zijn zo'n reisje langs en over de Rijn en zeker met volle maneschijn. Kom er maar in Willie & Willeke Alberti #startplaat.

Het is zo ontspannen en heerlijk met je bootje over onze grachten varen en de Rijn. Door naar de Grecht of de Lange Linschoten. En als u geen bootje heeft dan huurt u toch gewoon een fluisterboot of motorbootje bij descheepsjongens.nl aan de singel in Woerden. Hoe fijn is het om een dagje of middagje te varen. Met genoeg proviand aan boord. Even eruit in eigen stad en het Groene Hart, of u doet de grote ronde langs Nieuwkoop of de Hollandsche IJssel. Tussenstop bij het fijne restaurant De Bruggemeester in Nieuwerbrug. Wel kleingeld meenemen voor de sluisjes en bruggen. Over bruggen gesproken, laten we dan gelijk de Oostdambrug aanpakken bij Friendly's. Deze moet iets hoger zodat elke sloep er onderdoor kan. Dus beste coalitie: in 2019 met de Rijngracht beginnen lijkt mij een goed plan. Of is dit de zogenaamde brug te ver?

Meer berichten