Bezoek de tentoonstelling Woerden Zoemt en maak een insectenhotel voor in je eigen tuin of balkon op zondagmiddag 10 juni. Kom langs bij NME-Centrum InBredius in Woerden.
Bezoek de tentoonstelling Woerden Zoemt en maak een insectenhotel voor in je eigen tuin of balkon op zondagmiddag 10 juni. Kom langs bij NME-Centrum InBredius in Woerden. (Foto: )

Maak je eigen insectenhotel

Op zondagmiddag 10 juni om 14 uur én om 15 uur kunnen kinderen met Marita Rutgers van Blaadjes en Draadjes een Insectenhotel maken voor (solitaire) bijen. Zo zorgen we samen voor huizen voor de bijen in Woerden.

Woerden - Weet jij al een goed plekje om je insectenhotel op te hangen? Natuurlijk nemen we ook een kijkje in de tuin rond het NME-Centrum waar verschillende insectenhotels te vinden zijn. Wie er in je insectenhotel komen wonen en hoe je ervoor kunt zorgen dat ze je hotel vinden, kun je zien in de tentoonstelling Woerden Zoemt. Koos van Brakel maakte foto's van bestuivers die in Woerden voorkomen. Zo kun je deze kleine diertjes eens goed bekijken.


Kinderen van twee tot twaalf jaar kunnen mee doen met de workshop, kinderen van twee tot vijf jaar onder begeleiding van een volwassen. De workshop kost twee euro p.p. De tentoonstelling Woerden Zoemt is voor alle leeftijden. De tentoonstelling staat tot en met 15 juli (we sluiten af met de Landelijke Imkerijdag) in NME-Centrum InBredius, Kievitstraat 42 te Woerden. Wie ook op bezoek wil bij 'Woerden Zoemt' kan daarvoor op woensdag- en zondagmiddag tussen 13 en 16 uur terecht. Gratis toegang.

Help de bij!

Honingbijen en vele soorten solitaire bijen en hommels maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen en nestgelegenheid lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. In de tuin van InBredius zijn veel voorbeelden te vinden van geschikte bloemen om bijen en vlinders te lokken en te voeden. Belangrijk is dan om ook bijvoorbeeld een bijenhotel op te hangen. In de tuin staan voorbeelden van bijenhotels.

Meer berichten