John de Wolf, wethouder Hans Haring en een groep bezoekers bij 4DMC tijdens 'Kom binnen bij bedrijven'.
John de Wolf, wethouder Hans Haring en een groep bezoekers bij 4DMC tijdens 'Kom binnen bij bedrijven'. (Foto: pr)

Goede resultaten open bedrijvendagen

Kom binnen bij bedrijven

ingezonden naar redactie.woc@persgroep.nl

De eerste resultaten van de 'Kom binnen bij bedrijven' open dagen in april stemmen tevreden: 294 bedrijven en organisaties uit acht gemeentes in het Groene Hart deden mee en kregen 1.324 bedrijfsbezoeken aangemeld. De voorlopig gemeten maatschappelijke meerwaarde is 417.500 euro.

Regio - Van 9 tot en met 14 april ontvingen bedrijven en organisaties mensen die op zoek zijn naar betaald werk, een leerwerkplek, stageplaats of werkervaringsplaats, vrijwilligerswerk of een praktijkopdracht voor school. Ook voor wie niet concreet op zoek was naar werk of stage, zetten bedrijven hun deuren wagenwijd open. Deze voor zowel bedrijven als bezoekers laagdrempelige manier om met elkaar in contact te komen en kennis te maken, leidt niet zelden tot vervolgafspraken en succesvolle matches.

Eerste resultaten

Op basis van een eerste enquête blijkt dat 25 mensen een betaalde baan vonden, 17 een leerwerkplek of werkervaringsplaats, 6 een stageplaats en 11 mensen vonden vrijwilligerswerk. Een paar weken sinds de open dagen zijn nog tal van vervolggesprekken en trajecten met potentiële kandidaten gaande.

De voorlopige maatschappelijke meerwaarde van de 'Kom binnen bij bedrijven' campagne is 417.500 euro. Dit is de waarde die gemeentes, bedrijven en organisaties geven aan het gezamenlijk organiseren van deze dag en de kosten die zij daarmee fictief besparen. De nadruk ligt op het stimuleren van de regionale economie en het in contact brengen van werkzoekenden met werkgevers. De voorlopige maatschappelijke meerwaarde is bepaald aan de hand van het aantal bedrijven dat heeft gereageerd op de eerste enquête. In juni wordt nogmaals onderzocht hoeveel concrete matches er bijgekomen zijn. Hans Haring, voorzitter Platform Groene Hart Werkt!: 'De Kom Binnen Bij Bedrijven dagen zijn weer een succes geweest. De economie in het Groene Hart komt hier mee naar voren als een levende economie. En dan is het goed te zien dat dit veel mensen een nieuwe baan of nieuwe werkervaring oplevert.'

Onderdeel van Groene Hart Werkt!

'Kom binnen bij bedrijven' is onderdeel van hét regionale platform Groene Hart Werkt! Via dit platform werken bedrijven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheid met elkaar samen aan circulaire economische initiatieven in het Groene Hart.

Meer informatie: groenehartwerkt.nl

Meer berichten