Foto:

Knuffel

De Woerdensche Column door Junior Brandenburg

Gefeliciteerd Woerden en "Kerkdorpen", we hebben een nieuw College. En niet zomaar een nieuw college, nee, dit keer hebben we slechts één tweedehandsje uit een andere gemeente. En dat tweedehandsje, dat kennen we al, want die hebben we al een keer eerder geprobeerd. Tymon gaat namens CU/SGP in de herkansing en zal, zoals dat bij een herkansing hoort, er heel hard zijn best voor gaan doen om te slagen. En wie weet komt hij dit keer ook zowaar in onze gemeente wonen.

We zouden dus bijna kunnen stellen dat de wens voor een ouderwets degelijk Woerdens College is vervuld. Gewoon, jongens en meiden die Woerden en de kernen kennen, die weten wat er historisch speelt en beleid aan den lijve ondervonden en ondervinden. Ooh, wacht even, in dit geval alleen jongens, maar goed, het zijn dan wel bijna allemaal onze jongens.

En wat een feest, we hebben inmiddels ook niet minder dan 11 partijen in de raad. Op 31 zetels is dat een heerlijke versplintering waarin iedere niche-stem van Woerden wel zo ongeveer vertegenwoordigd moet zijn. Het maatschappelijk veld heeft zich al geroerd en haar zorgen geuit, maar wie weet wat voor moois aan afsplitsingen ons nog wacht. We zijn immers nog maar koud begonnen dus saai gaat het zeker niet worden.

En eens te meer omdat het nieuwe frisse, bijna nieuwe, College haar pret nu al op kan. Het zullen immers dynamische raadsvergaderingen worden om bij te wonen met elf inspreek-, uitspraak-, bespreek-, bepraat- bediscussieer- en wedijvermomenten.

Maar goed, er is ons een stabiele coalitie beloofd en wie weet komt het de daadkracht ten goede nu de oppositie versplinterd is.

Maar laat de zorgen even terzijde. Ik zie vooral nieuwe kansen en een koester wat we nu hebben. Elf betrokken partijen en een College met het hoogste knuffelgehalte sinds jaren. Want het compliment moet gegeven worden, we hebben een mooi stel Wethouders gekregen die merendeel al jaren zeer benaderbaar en aanraakbaar zijn. En nee, anders dan voorheen is dit geen oproep om spontaan met uw Wethouders te gaan knuffelen, maar laten we ze voor nu vooral koesteren. Als ze de vier jaar vol maken en ons blij hebben gemaakt, kunnen we ze daarna alsnog een dikke knuffel geven.

Meer berichten