Foto: PR

Vuurtje?

De Woerdensche Column door Mirte Damen

Wat heb ik mij de afgelopen weken verbaasd en boos gemaakt onder andere over het feit dat er meerdere auto's in de fik zijn gestoken. Zo lijkt het dat er een pyromaan actief is...

Een pyromaan actief in Woerden. Ik vroeg mezelf direct af: is het er 1? Of zijn er meerdere actief? Hoe zal deze persoon of zullen deze personen eruit zien? Wie haalt het in zijn hoofd om met opzet fik te steken.... En dan specifiek allemaal auto's met als hoogtepunt, zo lijkt het, de auto van Woerden tv.

Iemand op Facebook reageerde op het nieuws van de brandende Woerden tv auto met: dan moet Woerden tv ook niet al het nieuws brengen.... ik dacht echt wat doen journalisten dan...?

Journalisten brengen nieuws en dat doet men oprecht en objectief. En ook de onderzoekjournalistiek van Woerden tv is altijd correct, zij hebben nooit een correctie moeten aanbrengen op de nieuwsfeiten die zij brengen. Maar als in Woerden het nieuws zelf nieuws wordt is dit te bizar voor Woerden. Dan moeten ze nu zelf aan censuur gaan doen...? Totale koekoek.

Het mooie is wel dat er op zo'n moment mensen opstaan om andere mensen te helpen. Zo kwam het idee om geld in te zamelen voor de mensen op de Rembrandtlaan die hun auto waren verloren aan deze gek of gekkies. Geweldig, briljant en wat mooi. En het is gelukt!

Dus hallo pyromaan of pyromanen, ondanks dat jij of jullie dit doen zorgen jullie ervoor dat onze gemeenschap sterker wordt. Als de nood hoog is komt de ware aard van mensen omhoog en die aard is zo mooi en goed in Woerden.

En nee, begrijp mij niet verkeerd, ik verheerlijk dit totaal niet. Nee, ik vind het juist belachelijk en totaal gestoord als je dit doet. Man, man, wat is dit kansloos en triest. Maar Woerdenaren helpen elkaar en wij met z'n allen maken onze stad. We kunnen niet allemaal hetzelfde zijn. Diversiteit maakt juist de eenheid. Maar soms is het heel simpel: blijf met je poten van een andermans spullen af!

Over poten gesproken: ik moet meteen denken aan die hondenfokkerij, hoe bizar. Al die zielige beestjes. Maar echt WTF. Ik las het en er knakte iets in mij. Te bizar dat dit gebeurt. Alle beestjes in zulke slechte omstandigheden. Waarom, Waarom, waarom? Dit is echt bij de beesten af! En over bij de beesten af gesproken: helaas wonen er ook mensen in Woerden die van de ratten besnuffeld zijn. En nu, nu wil ik mijn sigaretje opsteken en ben ik in ééns mijn vuur kwijt.. Uhm... Heeft er iemand misschien een vuurtje voor me?

Meer berichten