De gemeente Woerden en Ferm Werk slaan opnieuw de handen ineen. Bernhard Drost (Ferm Werk) en burgemeester Victor Molkenboer (gemeente Woerden) ondertekenden 13 juni 2018 een intentieverklaring. FOTO: Alex de Kuijper
De gemeente Woerden en Ferm Werk slaan opnieuw de handen ineen. Bernhard Drost (Ferm Werk) en burgemeester Victor Molkenboer (gemeente Woerden) ondertekenden 13 juni 2018 een intentieverklaring. FOTO: Alex de Kuijper (Foto: )

Intentieverklaring voor gemeente en Ferm Werk

De gemeente Woerden en Ferm Werk slaan opnieuw de handen ineen. Bernhard Drost (Ferm Werk) en burgemeester Victor Molkenboer (gemeente Woerden) ondertekenden 13 juni 2018 een intentieverklaring. Dit is de eerste stap naar de toekomstige samenwerking van de catering- en vergaderfaciliteiten in het nieuwe stadhuis.

Woerden - Daarnaast gaat Ferm Werk ook de schoonmaakwerkzaamheden verzorgen. Zodra de ambtelijke organisatie in het pand zit starten de werkzaamheden, naar verwachting is dit begin 2019. Niet alleen tijdens de renovatie van het stadhuis is er ruimte om werkervaring op te doen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit blijft ook mogelijk na de oplevering van het stadhuis.

De verwachting is dat de catering- en vergaderfaciliteiten volledig door medewerkers van Ferm Werk worden verzorgd. Dit is uitgesproken en vastgelegd in de intentieverklaring van de gemeente en Ferm Werk. De verwachting is de definitieve contracten later dit jaar te tekenen voor een periode van vijf jaar. Victor Molkenboer, burgemeester gemeente Woerden: We zochten een situatie waarin de gemeente maatschappelijk verantwoord kan ondernemen. Waarin nieuwe kansen worden gecreëerd voor inwoners om een opleiding te volgen, werkervaring op te doen en zo uitkeringsonafhankelijk te worden. De samenwerking is voor alle partijen positief. Daarnaast versterkt dit de lokale economie, geven we als organisatie het goede voorbeeld qua inhuur en is het cateringconcept gezond, biologisch, duurzaam en lokaal.

De (horeca)medewerkers komen te werken in- en rondom het stadhuis.Naast de intentieverklaring is de afspraak gemaakt dat er ook medewerkers van Ferm Werk de schoonmaakwerkzaamheden op zich nemen. Het uitgangspunt is om in de toekomst vrijwel al het schoonmaakwerk op locaties van de gemeente Woerden onder te brengen bij Ferm Werk. FOTO: Alex de Kuijper

Naast het stadhuis gaat het om het stadserf en zes sportaccommodaties. De overstap zal in fases gaan en is afhankelijk van wanneer de huidige contracten aflopen.

Hoe is de samenwerking tot stand gekomen?

Eind 2017 wilde het college van burgemeester en wethouders kijken of het haalbaar was om de catering- en schoonmaakwerkzaamheden door Ferm Werk te laten doen. Begin 2018 zijn de gesprekken over de haalbaarheid met Ferm Werk gestart. Met als resultaat dat beide organisaties de samenwerking aan willen en kunnen gaan. De intentieverklaring is het startsein om over te gaan op de voorbereidingen van de catering- en schoonmaakwerkzaamheden.

FOTO: Alex de Kuijper

Meer berichten