Foto: pr

Laatste kans voor glasvezel in het buitengebied Groene Hart Midden

ingezonden naar redactie.woc@persgroep.nl

Het is de laatste kans voor de inwoners van het buitengebied van (delen van de) gemeenten Woerden, Oudewater, Utrecht, IJsselstein, Weesp, Wijdemeren en het oostelijke gedeelte van Stichtse Vecht. Vóór 9 juli 2018 moet minimaal de helft van de inwoners een abonnement afgesloten hebben bij een dienstaanbieder. Wordt dit niet gehaald, dan legt Glasvezel buitenaf geen glasvezel aan in het gebied.

Regio - Veel mensen zien de voordelen van glasvezel wel, maar vinden het lastig dat er meerdere marktpartijen zijn die glasvezel willen gaan aanleggen. Ze moeten een keuze maken en hebben tijd nodig om zich te verdiepen in beide partijen. Daarom hebben ze zich vaak nog niet aangemeld bij een dienstaanbieder.

Hans ter Beek, projectleider van de campagne "Glasvezel buitenaf", licht toe: "We begrijpen dat het lastig is en kunnen niet meer dan laten zien dat Glasvezel buitenaf een zeer ervaren partij is. We hebben deze maand het 30e deelgebied succesvol afgerond en daarmee meer dan 100.000 adressen een aanbod gedaan. Daarnaast heeft Glasvezel buitenaf een flexibel aanbod. U kunt een jaar glasvezel proberen en het daarna opzeggen. U zit nergens aan vast, dus probeer het gewoon een jaar."

Hans vertelt dat Glasvezel buitenaf ruime keuze biedt in dienstaanbieders. Er zijn 6 verschillende dienstaanbieders die een abonnement voor internet, telefonie en/of televisie verkopen. Voor ieder wat wils dus. Verder denken mensen dat ze duurder uit zijn met glasvezel. Dit blijkt in de praktijk niet altijd zo te zijn. Daarnaast blijkt dat mensen opzien tegen het overstappen. "Het is zo'n gedoe." Wat men vaak niet weet, is dat het vaste telefoonnummer behouden kan worden en dat mailadressen makkelijk aan te passen zijn. Tot slot ziet nog niet iedereen het nut van glasvezel. "Ik red mij nu nog prima" is iets dat we horen. Voor nu is dat waarschijnlijk ook zo. Maar met het oog op de toekomst, is het verstandig om toch over te gaan. Glasvezel heeft namelijk oneindig veel capaciteit.

Meer berichten