Foto: Mirte Damen

Motors Kieken!

Met verbazing las ik dat de 18e Harleydag van Woerden niet door gaat. Hallo, het is de 18e Harleydag en daar is nog nooit iets gebeurd en er zal ook niets gebeuren. Banden en linken worden door de gemeente en politie gelegd, ook kijkend naar de recente ontwikkelingen in Woerden. Dit is de oorzaak van het stilleggen volgens onze burgervader. Hij vindt het ook heel vervelend en wil geen escalatie of gedoe.

Ik zie het toch anders en vind het jammer dat na 18 keer er nu helemaal niks is. De mannen van Stichting Harleydag Woerden die de Harleydag organiseerden deden dat meer dan perfect. Juist nu had het wel door moeten gaan. Juist nu had het verschil gemaakt kunnen worden. Juist nu moet je zeggen dat dit al 18 keer goed is gegaan en het is een geweldig feestje.Ze hadden zelfs een van de beste coverbands van Nederland. De Pinheads zouden komen spelen. En dat deden ze al vaker. Juist nu had de verbinding gezocht moeten worden. En met een statement juist deze dag wel door laten gaan. Had hem dan zelfs ook gewoon geopend als burgemeester.

Als er iemand op een motor rijdt en die is fout dat wil niet zeggen dat alle motorrijders fout zijn. Maar nu krijg ik toch het onderbuikgevoel dat er bepaalde vooroordelen zijn en dat dit (deze beslissing) stigmatiserend werkt. En dat is jammer.

Juist niemand wordt lastig gevallen op deze dag. Deze dag gaat over een van de mooiste dingen die er voor velen zijn en dat is: motors kieken, over motors praten, fijne muziek en een klein biertje. Gewoon een mooi samenzijn van mensen die van Harley's houden. Soms hoeft het leven niet gecompliceerd te zijn.

De liefde voor Harley's gaat niet over een geassocieerde motorclub. De liefde voor Harley's gaat niet over individuen die in hun privéleven nozemdingen doen. De liefde voor Harley's gaat niet over autobranden. De liefde voor Harley's gaat niet over een raketwerper. De liefde voor Harley's gaat over Harley's! Motor kieken dus. En dat is toch heel wat anders dan brommers kieken. Hoe wel die twee wel weer wat met elkaar kunnen hebben. ;-) Dat dan weer wel.

Door Mirte Damen

Meer berichten