De entree voor de performance art van eht Kalsbeek College was minimaal 5 euro. Het opgehaalde geld gaat naar Amnesty International en PAX voor Vrede. FOTO: pr
De entree voor de performance art van eht Kalsbeek College was minimaal 5 euro. Het opgehaalde geld gaat naar Amnesty International en PAX voor Vrede. FOTO: pr (Foto: pr)

Performance art op Kalsbeek geopend door burgemeester

Maandag 2 juli was burgemeester Molkenboer aanwezig bij de afsluiting van het project Mensenrechten op het Kalsbeek College. Leerlingen uit 3-havo sloten in het bijzijn van de Woerdense burgemeester hun project spectaculair af.

Voor de module CKV (Culturele en Kunstzinnige Vorming) in combinatie met het vak Drama, kregen de derdeklassers de opdracht om binnen het thema 'Mensenrechten' een performance te houden. De ruimte en het publiek werden actief ingezet bij de zelfbedachte performances.


Verhaal van een vluchteling

De Kalsbeek-leerlingen hebben tijdens een indrukwekkend persoonlijk verhaal kennis gemaakt met de Syrische vluchteling Salim. Het directe contact met Salim heeft bijgedragen aan een ander beeld van vluchtelingen. Ook Salim was bij de opening aanwezig. Hij was zichtbaar onder de indruk en zei: "Creativity is always linked to freedom."


Via dit project probeert het Kalsbeek College sociaal maatschappelijke thema's als mensenrechten aan de kaak te stellen, waarbij de leerlingen onderzoeken hoe je via performance art het publiek echt iets kan meegeven over dit onderwerp. Het opgehaalde geld gaat naar Amnesty International en PAX voor Vrede.

Meer berichten