De tv-commentatoren van de GT4-race: "Dit moet wel de beste race van Rob Severs uit zijn carrière zijn."
De tv-commentatoren van de GT4-race: "Dit moet wel de beste race van Rob Severs uit zijn carrière zijn." (Foto: pr)

Topresultaat Woerdense coureur

Een poleposition, 31 ronden aan de leiding gereden en uiteindelijk een zwaarbevochten tweede en vierde plaats in het Pro-Am klassement van de GT4 Central European Cup. Dat is de samenvatting van het mooie raceweekend dat Rob Severs kende op de Nürburgring in Duitsland. Rijdend voor liefst 100.000 toeschouwers, had de racende BMW-dealer het erg naar zijn zin. "Wat een mooie gevechten hadden we hier", aldus een zeer tevreden Severs.

Het was dit weekeinde een bijzonder sfeervol evenement in Nürburg. Aangemoedigd door het mooie weer, hadden zich vele tienduizenden toeschouwers langs de baan gesetteld. Alleen de Grand Prix Formule 1 trekt in Duitsland meer bezoekers naar het autoracen.


Degelijke heat

Tijdens de eerste heat op zaterdag ving Rob Severs aan vanaf plek 6, waarna hij bij de rollende start een positie won. "Ik was uitstekend op weg, maar daarna kregen we het in de hitte heel zwaar op de banden. Uiteindelijk heb ik mijn startpositie kunnen vasthouden en heeft mijn racepartner Nicolas Schöll het stuur overgenomen. Hij is een Oostenrijks karttalent van 16 jaar en het is bizar hoe rap hij al is in een grote GT4-auto. Nicolas deed het uitstekend, waardoor we in deze eerste heat degelijk vierde zijn geworden."


Uur strijden

Tijdens de zonnige zondagmiddag mocht Severs racemaatje Schöll vanaf poleposition aanvangen. Dat deed de jeugdige Oostenrijker uitstekend. Hij behield de koppositie prima vast en reed ongeveer vier seconden weg van de concurrentie, voordat hij halverwege het stuur overgaf aan Rob Severs.
In het resterende half uur kende de Woerdenaar schitterende gevechten op het scherp van de snede. Hoewel hij na een kwartier knap knokken de bolide van Tunjo voorbij moest laten gaan, wist hij de strijd met de snelle Korpivaara uiteindelijk op schitterende wijze in zijn voordeel te beslissen. Na een dik uur strijden hield Severs op de finish welgeteld 0,03 seconde (!) over op de Finse rijder. Goed voor een schitterende tweede plaats.


Grote spanning

"Wat een race hè! Dit is strijden en wat de autosport zo mooi maakt. Het was echt close en met plek twee het maximale wat we vandaag konden behalen. Nicolas had een superstart, maar we wisten dat we tijdens de lange race in de hitte het moeilijk met de banden zouden krijgen. Uiteindelijk kon ik positie twee met hand en tand verdedigen. Korpivaara ging me in de slotfase in de Coca Cola bocht weliswaar even voorbij, maar ik kon succesvol terugkruisen en vervolgens op de finish een paar centimeter voor blijven. Wow, wát spannend en wát een gevecht!"

Severs, die het weekend begon als de nummer drie van het klassement, deed goede zaken voor het kampioenschap. "De leider in het kampioenschap won zaterdag weliswaar, maar de nummer twee ben ik beide races voor gebleven. Dus we hebben het voor de punten prima gedaan."

Meer berichten