Fieke Koppers op de 1 meter schoonspringen bij het toernooi. Individueel behaalde Fieke hier een 13e plaats van de 63 gevorderde springers.
Fieke Koppers op de 1 meter schoonspringen bij het toernooi. Individueel behaalde Fieke hier een 13e plaats van de 63 gevorderde springers. (Foto: Silvia Bos)

Fieke Koppers bij toernooi schoonspringen in Bonn

In het weekend van 22 t/m 24 juni was er een internationaal toernooi schoonspringen in Bonn, Duitsland. Fieke Koppers uit Harmelen heeft hier super goed gepresteerd.

Dit toernooi werd in het buitenbad gehouden, dan ben je afhankelijk van alle weersomstandigheden. Zaterdag was het bewolkt en waaide het ook flink. Fieke startte op de 1 meter. Het leuke aan deze wedstrijd is dat je gekoppeld wordt als ervaren springer aan een beginner. De punten die je samen behaald bepalen ook de uitslag. Bij beiden zitten alle leeftijdscategorieën door elkaar. Samen met haar maatje hebben ze zich heel knap naar een tiende plaats gesprongen van de 63 teams. Individueel behaalde Fieke hier een 13e plaats van de 63 gevorderde springers.
's Avonds had Fieke haar torenwedstrijd, best spannend om van 7.5 meter hoogte af te springen met een stevige wind. Dit was een individuele wedstrijd en ze behaalde de zevende plaats. Zondag was het de 3 meter aan de beurt. Stuk minder koud, gelukkig geen wind, maar wel af en toe regen, wat ook weer veel aanpassingsvermogen van de springers vroeg. Ook hier heeft Fieke super goed gesprongen.

Aan de rand van het zwembad hebben alle deelnemers met elkaar gekampeerd.

Meer berichten