Foto: Marieke Markus

Verstandig

Evenals vele andere Woerdenaren heeft collega Mirte vorig week haar plasje er over gedaan, maar dat weerhoudt mij er niet van om deze week nog een keer hetzelfde thema te bewateren. En u raadt het al, het gaat om het motorgebeuren dat niet doorgaat. Na vele zonnige en gezellige edities heeft ons burgervader een streep door de vergunning gezet. En daar vindt men het nodige van.

Wat mij is opgevallen is dat in al het meningengeweld de uitermate verstandige woorden van de organisatie zijn ondergesneeuwd. Deze ervaren evenementorganisatoren zijn zich zeer bewust van wat zich in den lande en in Woerden afspeelt op motorclubgebied. Een moeizame vergunningaanvraag is hen ook niet onbekend. En ja, dat is een bittere teleurstelling en zonde van alle energie. Maar men merkte terecht op dat het verdere traject en de toekomst van de Harley-dag ligt in overleg.

En dat laatste is een compliment waard en getuigt ervan dat er een toekomst is voor dit evenement. Men heeft zich niet laten meeslepen in de emotie en niet de ogen gesloten voor de nare dynamiek in de stad sinds de aankomst van een nieuwe club.

Een onbesuisde Woerdenaar meldde dat er nog nooit een calamiteit is geweest. Dat klopt, maar die tracht men juist te voorkomen.

In een herinnering die ik liever niet oprakel ben ik ooit als organisator van Babypop getroffen door een nare calamiteit. En ik kan iedereen verzekeren dat dit niet gezond is voor een evenement. Voor je het weet blijft die calamiteit nog jaren als smet. Babypop kwam er sterker dan ooit uit en zal dit jaar al weer toe zijn aan haar 22ste editie.

De Harley-dag zou aan haar 18de editie toe zijn. Maar in een tijd waarin motorclubs strafrechtelijke onderzoeken worden vervolgd en verboden en waarin nieuwe clubs onze stad op stelten zetten, is het beter te voorkomen dan te genezen. Dus laten we alle voorgaande edities koesteren en dit jaar een nare ervaring en mogelijke calamiteit voorkomen. Dan kan er namelijk gewerkt worden aan een mooie toekomst. Dus hulde aan de verstandige opstelling van de organisatie met de blik alvast vooruit in de hoop dat de vervelende kant van het motorgebeuren dan zal zijn verdwenen.

Meer berichten