Foto: Mirte Damen

Spakenburger

De Woerdensche Column door Mirte Damen

Je hebt een groot aantal bijzondere Woerdenaren in Woerden wonen, maar niet iedere Woerdenaar woont in Woerden en soms zijn ze zelfs helemaal geen Woerdenaar. In deze is het een mooie Spakenburger. Al jaren kom ik graag bij Chris. Chris is de eigenaar van de Spakenburgse Vishandel in de Kruisstraat. Wanneer je daar komt is Chris altijd vrolijk en dit doet hij samen met zijn geweldige super team meer dan hun best voor elke klant. Het is een feestje om daar te komen en ik vergelijk de vishandel met het podium van en voor Chris. Hij is een entertainer pur sang. Niets is te veel voor hem. Denkt met je mee en probeert altijd een glimlach te toveren op het gezicht van iemand anders. Hij wordt gewoon blij van andere mensen blij maken. Vroeg opstaan en laat naar bed. En altijd een geweldige kwaliteit vis. Chris hoort bij de echte top van Nederland als het om vishandels gaat!

Ondanks dit alles was de thuissituatie niet altijd top. Want wat veel mensen niet weten is dat zijn dappere vrouw (moeder van 3 kinderen) Marieke vorige week de strijd heeft verloren na 3,5 jaar ziek zijn. Afgelopen week heeft Chris afscheid moeten nemen, hij blijft met het gezin achter... Het greep mij zo aan.

En wij in Woerden leven natuurlijk in een dorp met stadsrechten (ik bedoel dat niet negatief). De stad waar iedereen elkaar ergens wel van of via via kent. Dus gaan verhalen snel. Maar het mooie is aan Woerdenaren dat we elkaar ook helpen. Of soms gewoon elkaar steunen met een klein gebaar. En op dat gebaar zou ik nu een beroep willen doen.

Niets is verplicht maar toch doe ik een beroep op u voor een klein gebaar. Stuur een beetje extra kracht, noem het positieve energie. Een beetje kracht en medeleven krijgen om dit te kunnen dragen is fijn. De winkel is gewoon open en u bent juist nu zo welkom. En dit voor die mooie man die velen van ons altijd laat lachen, die mooie, bijzondere Spakenburger die een beetje Woerdenaar geworden is.

Meer berichten