Op vrijdagavond 20 juli en de hele zaterdagmiddag, -avond én nacht vindt het Belangrijk Festival in Babylon plaats. Kom langs en geniet van de muziek voor 5 euro! Foto's: Vera Stijnman
Op vrijdagavond 20 juli en de hele zaterdagmiddag, -avond én nacht vindt het Belangrijk Festival in Babylon plaats. Kom langs en geniet van de muziek voor 5 euro! Foto's: Vera Stijnman (Foto: Vera Stijnman)

Belangrijk Festival is hét nieuwe jongerenfestival

Uitgaan moet voor iedereen leuk en gezellig zijn, dus ook voor jongeren onder de achttien jaar, vindt Nanne Boere. Samen met een aantal jongeren van Babylon organiseert hij een festival met techno-, house- en drum and bassmuziek op vrijdag 20 en zaterdag 21 juli. "De vrijdagavond is voor jongeren onder de achttien jaar. We richten ons vooral op veertien- tot achttienjarigen, maar je kleine zusje van twaalf mag ook komen - als dat mag van haar ouders natuurlijk. Op zaterdag is het 18+, we schenken alcohol en het feest gaat twaalf uur lang door."

door Sanne Lenselink

Woerden – Het festival is verdeeld in twee dagen om verschillende doelgroepen aan te spreken. "Zaterdag is het main event," vertelt Nanne Boere (24). "Ik hoop dat er een mannetje of tweehonderd op af komt. Op vrijdagavond is ook iedereen welkom, maar dat is wel een frisfeest. Er wordt dus geen alcohol geschonken en aan de deur is een alcoholcontrole. Babylon organiseert regelmatig van dit soort frisfeesten."


Het is de eerste editie van Belangrijk Festival, maar niet het eerste dancefestival bij Babylon. Nanne: "Blauw Gras was vroeger erg bekend, maar wat kleinschaliger. Nu pakken we het groter aan met een event dat twee hele dagen duurt. En Belangrijk Festival is niet alleen binnen, ook buiten staat een podium!"

Bekende en jonge dj's

Belangrijk Festival biedt een podium voor jonge dj's. "Denk aan Baroem, 83220 83220 en dj-collectief KrancK met Larry de Kat, Oefenmeesters, DeHeus en Jippert, bekend van Blauw Gras. Ook zijn Immanuel Stout en Abstractive mind uitgenodigd, twee bekende Woerdense dj's," zegt Nanne. Over zijn muzieksmaak vertelt hij: "Ik houd van hiphop, maar techno is lekker dansbaar en heeft een geweldige sfeer."

 

Voor en door jongeren

Bij het organiseren van een festival komt veel kijken en met name papierwerk, stelt Nanne. Via zijn studie Culturele Maatschappelijke Vorming heeft hij veel ervaring opgedaan met evenementen organiseren en fondsen aanschrijven. Hij loopt negen jaar rond bij Babylon en kent de jongeren goed. "Het is geweldig om ze te begeleiden, het geeft me energie dat we samen iets bereiken." Wel heeft hij ze aangeraden om het niet te groot aan te pakken. "Ze doen dit voor het eerst, het moet wel leuk blijven."

Dancefeest voor 5 euro

Een kaartje voor Belangrijk Festival kost slechts 5 euro (voor de hele dag!) en zijn te koop aan de deur. Het festival is bij Babylon, Burg. H.G. van Kempensingel 31 te Woerden. Op vrijdag 20 juli zijn jongeren onder de achttien welkom van 20.00 tot 01.00 uur. Op zaterdag 21 juli is het festival van 15.00 tot 03.00 uur voor 18+ die dansjes wilt doen.

Meer berichten