Juf Els en juf Irene hebben in duo tien jaar verschillende groepen les gegeven
Juf Els en juf Irene hebben in duo tien jaar verschillende groepen les gegeven (Foto: )

Juf Els en juf Irene gaan met pensioen

Juf Els Terpstra en juf Irene Bosch gaan met pensioen. Na vele mooie jaren op basisschool de Fontein in Harmelen te hebben gewerkt, zwaaien zij af.

Harmelen - Juf Els werkt in augustus maar liefst 40 jaar in het onderwijs en heeft met veel plezier voor de klas gestaan. Het werken met kinderen geeft veel voldoening en is altijd anders. Doordat de juf al zo lang in Harmelen voor de klas staat, heeft ze soms ook kinderen in de klas waarvan ze ook de ouders in de klas heeft gehad.

Plezier
Ook juf Irene kijkt met veel plezier terug op haar carrière. Zij heeft 25 jaar in het onderwijs gewerkt. In 2000 is zij gestart op de Hofwijkschool (na fusie heet de school 'De Fontein'). Naast haar werk als leerkracht zat zij ook in het management team. Zij heeft het als heel prettig ervaren om naast de rol van leerkracht ook mee te kunnen denken op schoolniveau.

Juf Els en juf Irene hebben in duo tien jaar verschillende groepen les gegeven. Juf Els vertelt: "We vullen elkaar goed aan, we denken het zelfde over lesgeven en schijnen zelfs op elkaar te lijken in manier van lesgeven. Maar er zijn natuurlijk ook verschillen. Irene is meer creatief en ik meer sportief".

Juf Irene vult aan: "Wij zijn beiden van de rust, reinheid en regelmaat en vooral ook van respect. Onze samenwerking heeft heel goed gewerkt, voor ons en ook voor de kinderen".

Afscheid
De juffen hebben er voor gekozen om met de kinderen uit hun klas afscheid te nemen. De kinderen van hun groep hebben een programma voor de afscheidsdag gemaakt. Wat dat wordt, is nog een verrassing voor de juffen maar in ieder geval gaan ze gezellig eten en de juffen verzorgen een workshop. Aan het einde van de schooldag is het afscheid voor de ouders van hun klas. Ook vieren zij met familie en (oud) collega's het afscheid.

Juf Els komt niet stil te zitten, zo heeft ze meer tijd om samen met haar man Jos leuke dingen te doen. Voor de zorg voor ouders is meer tijd en ze past een dagje op haar kleinkinderen.

Daarnaast wil ze iets met kunstgeschiedenis gaan doen en natuurlijk boeken lezen en tennissen. Juf Els gaat de kinderen en collega's missen maar kijkt terug op een hele mooie tijd. Ook Juf Irene heeft een deel van haar tijd al ingevuld: oppassen op haar kleinkinderen en ze is van plan om cursussen aan te gaan bieden op creatief gebied en kleding naaien. Ook heeft ze meer tijd voor haar kerkenwerk: zo kan ze een extra bezoek brengen aan mensen die dat nodig hebben. Beiden juffen gaan het contact met de kinderen, ouders en collega's wel missen. Ze kijken met veel plezier en dankbaarheid terug op een hele mooie tijd in het onderwijs.

Meer berichten