Een speler in actie tijdens het toernooi op zaterdag. FOTO: Nik Mandemakers
Een speler in actie tijdens het toernooi op zaterdag. FOTO: Nik Mandemakers (Foto: Nik Mandemakers)

"Wij zijn het enige ranglijsttoernooi uit de omgeving"

De afgelopen week stond bij TV Cromwijck het OJT stad Woerden op het programma. Een toernooi voor de tennisjeugd die een week lang hun geluk op konden. Maar liefst 131 spelers streden voor de overwinning in verschillende categorieën. Een verslag van het toernooi dat op zaterdag de slotdag beleefde.

door Nik Mandemakers

Woerden - De zonnestralen dalen neer op de tennisbaan alwaar de kinderen hun ballen naar de overkant van het net slaan. Rustig en bedeesd kijken de ouders toe. Van de baan komen aanmoedigingskreten na een geslaagd punt. Cristijn Nienhaus en thuisspeler Sven van der Pol namen het tegen elkaar op. Baan 1 vormde het decor en beide spelers bereikte een aanzienlijk hoog niveau. Het was Cristijn die de beter speler bleek en het toernooi op zijn naam schreef in zijn categorie.

Nadat de finales ten einde kwamen werden de spelers verrast met limonade geschonken in champagneglazen gepaard met popcorn als snack. Het vormden de uitreikingen die de dagen meer glans geven. Voor even wanen de spelers zich Roger Federer, maar even later vallen ze weer terug in de realiteit wanneer ze in de armen van hun vader vallen.

 

Er was ruimte voor prestatiegericht tennis, maar ook voor het recreatieve deel. Punten waren er te verdienen voor de ranglijsttoernooien die gehouden worden. Een eerste stap op een officiële ranglijst van de KNLTB.

Geslaagd

Een week lang speelden de verschillende spelers op de banen van Cromwijck. Het toernooi heeft uiteindelijk van zaterdag tot en met zaterdag geduurd waarbij verschillende voorrondes zijn gehouden en waarbij elke categorie is afgerond met verschillende finales. Het leverde de nodige vrolijke gezichten op waarbij het toernooi zonder enige wanklank werd afgesloten. Een resultaat waardoor het ook voor de organisatie een genot was om aanwezig te zijn.

Organisator Liesbeth Everts was ook content met het toernooi. "Het is dit jaar alweer de veertigste editie en dus het vierde lustrum. Het is ooit begonnen als een gecombineerd toernooi voor de hele stad Woerden. Vandaar ook de naam OJT stad Woerden toernooi. Omdat TV Cromwijck het grootste is in Woerden wordt het daar gehouden, maar de organisatie is in handen van de drie tennisverenigingen uit Woerden", vertelt ze over de bijdrage van VEP en TC Woerden.

Uniek

"Het is zeker een geslaagd toernooi geworden. In een cirkel rondom Woerden zijn wij ook het enige ranglijsttoernooi waardoor veel speler uit de omgeving komen. Het was ook prachtig weer en dat speelt ook mee bij een geslaagd evenement", sluit ze af.

Volgend jaar zal alweer de 41e editie worden gehouden waarmee alle talenten een kans zullen krijgen om zichzelf aan Woerden en omgeving te tonen. Ieder op zijn eigen niveau, maar met evenveel inzet en plezier.

Meer berichten