Foto: pr

Seizoenenlange zoektocht naar liefde

Aangemoedigd door haar docent Nederlands schreef de Harmelense Isabella Pouw al veel op de middelbare school. Toen vooral scripts voor film en toneel. Nu is Isabella 21 jaar en de trotse auteur van haar eerste boek 'Vier seizoenen naar liefde'.

door Simone Edelman

Harmelen - De roman 'Vier seizoenen naar liefde' gaat over de 24-jarige Molly Harderweg. Ze heeft leuke vriendinnen, een lieve familie en een baan als lerares van groep vier. Ze mist alleen nog een man in haar leven… en misschien ook een hobby. In haar vier seizoenen lange zoektocht naar liefde raakt ze verstrikt in ingewikkelde situaties.

Herkenbare situaties

De situaties en personages in de roman zijn typerend en herkenbaar, maar Isabella benadrukt dat het verhaal puur fictie is. ''Het boek is een roman over liefde en daten. Ik heb veel met mensen gepraat uit mijn omgeving. Zo leerde ik bijvoorbeeld veel uit gesprekken met vriendinnen. Het verhaal bevat elementen uit gesprekken die ik heb gevoerd. Dat heb ik daarna aangevuld met mijn eigen fantasie.' Daarnaast werd Isabella ook geïnspireerd door een roman die zij zelf las. De titel van het boek weet ze niet meer, maar de hoofdpersoon was een schrijver. In het verhaal gaf de hoofdpersoon een inkijkje in hoe een schrijver te werk gaat. ''Dat gaf mij een soort houvast, een plan om mee te beginnen.''

Van idee naar uitgeverij

Isabella is zo'n drie jaar bezig geweest om het idee voor het verhaal uit te werken tot het boek dat nu in de winkel ligt. ''Het klinkt misschien een beetje cliché, maar midden in de nacht schoot ik wakker met een goed idee voor het begin van het boek. Van daar uit heb ik een schrijfplan gemaakt. Dat plan is heel vaak gewijzigd, maar het begin en eind stond daarbij vanaf het begin al vast. Het schrijven deed ik allemaal naast mijn studie. Ik zit nu in het derde leerjaar van de pabo. Het schrijven deed ik in mijn vrije tijd ernaast. Na het benaderen van de uitgever ging het snel. Binnen drie maanden lag het boek in de winkel.''

Ondertussen is Isabella al met een tweede boek bezig. Een roman over Lisa, de beste vriendin van hoofdpersonage Molly. ''Het verhaal van het tweede boek begint waar het eerste boek eindigt. Het is dus enerzijds een vervolg, maar is ook prima op zichzelf te lezen.'' De reacties op het boek zijn heel positief. 'Makkelijk te lezen', 'leuke, herkenbare verhaallijnen' en 'ik had het in een dag uit' zijn een paar van de reacties die de schrijfster heeft ontvangen.

In de winkel

'Vier seizoenen naar liefde' is te koop bij Primera in Harmelen, Bruna in Woerden en online via de website van Uitgeverij Boekscout.

Meer berichten