Stefan van Daalen overhandigt de ambassadeur van Oeganda, Mirjam Blaak, het eerste Bake for Life Bananenbrood.
Stefan van Daalen overhandigt de ambassadeur van Oeganda, Mirjam Blaak, het eerste Bake for Life Bananenbrood. (Foto: )

Bananenbrood met een belang

Woensdag 18 juli bezocht de ambassadeur van Oeganda, Mirjam Blaak, de bakkerij van BROOD&KO in Bodegraven. Reden voor het bezoek was de overhandiging van het eerste Bake for Life Bananenbrood aan de ambassadeur. Daarmee start BROOD&KO een actie om in Oeganda een bakkerij op te zetten. Het Bake for Life Bananenbrood is te koop bij alle vestigingen van BROOD&KO, waaronder Woerden.

Woerden - Door middel van de verkoop van speciaal bananenbrood naar Oegandees recept steunt de bakker stichting Bake for Life. Stichting Bake for Life heeft bakkerijen in Oeganda waar onder andere gehandicapten, wezen en alleenstaande moeders werken en het bakkersvak leren. Met deze ervaring kan men daar niet alleen zelf voedsel bereiden, maar ook in hun eigen levensonderhoud voorzien. Stefan van Daalen van BROOD&KO is erg enthousiast over de actie: "Net als wij zijn ook de mensen van stichting Bake for Life elke dag bezig met het bakkersvak. Dat wij hen op deze manier kunnen helpen is fantastisch."

Ook Mirjam Blaak, ambassadeur van Oeganda bleek enthousiast. Stefan: "Ze was zelfs bereid om een bezoek te brengen aan ons bedrijf. Dat vinden wij een grote eer!" Het brood is niet alleen lekker, maar draagt ook bij aan een goed doel. Per verkocht bananenbroodje gaat 50 cent naar Bake for Life.

BROOD&KO verkocht al bananenbrood, maar nog niet eerder bananenbrood naar Oegandees recept. De Oegandese pinda's en kokos maken dit bananenbrood extra lekker. Dat beaamde ook de ambassadeur nadat zij een stukje geproefd had. Per verkocht bananenbroodje gaat 50 cent naar Bake for Life.

BROOD&KO verkocht al bananenbrood, maar nog niet eerder bananenbrood naar Oegandees recept. De Oegandese pinda's en kokos maken dit bananenbrood extra lekker. Dat beaamde ook de ambassadeur nadat zij een stukje geproefd had. ''Zelf bak ik ook vaak bananenbrood voor familie en vrienden die op bezoek komen. Dat valt altijd goed in de smaak.'' Mirjam keek dan ook vol interesse mee met de bakkers van BROOD&KO, die haar stap voor stap lieten zien hoe het Bake for Life Bananenbrood wordt gemaakt. ''Voortaan ga ik het zelf ook op deze manier maken.''

Het brood is niet alleen lekker, maar draagt ook bij aan een goed doel. Per verkocht bananenbroodje gaat 50 cent naar Bake for Life. En daarmee is al snel hulp geboden. Van Daalen vertelt: "Bij 30 verkochte bananenbroden hebben we al een weegschaal bij elkaar gespaard. En bij 300 bananenbroden kan er iemand worden opgeleid tot zelfstandig bakker. Maar eigenlijk willen we meer. Bij 5500 verkochte bananenbroden kan er een kleine bakkerij worden gerealiseerd. En dat is inclusief de opleiding voor drie mensen, het opzetten van de bakkerij zelf en een voorraad grondstoffen om mee te beginnen. Dat is natuurlijk het ultieme doel waar wij met onze klanten voor willen gaan."

Meer berichten