Deze vrachtwagen haalde de eerste prijs in de categorie Speciale Voertuigen tijdens het Truckstar Festival.
Deze vrachtwagen haalde de eerste prijs in de categorie Speciale Voertuigen tijdens het Truckstar Festival. (Foto: )

Eerste prijs voor Woerdense trucks

Op het Truckstar Festival in Assen zijn twee vrachtwagens van het Woerdense transportbedrijf Van den Hoeven in de prijzen gevallen. Chauffeurs Patrick van den Hoeven en Joey den Besten brachten de wagens uit in de categorieën Losgestort Vervoer en Speciale Voertuigen. Beide vrachtwagens sleepten de eerste prijs binnen in hun categorie.

Woerden - Het Truckstar Festival is het grootste transportevenement in Europa. Op het festival, dit jaar gehouden op zaterdag 28 en zondag 29 juli, vindt traditiegetrouw de finale plaats van de Verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. Naast de eerste prijs in de eigen categorie, wist het Woerdense transportbedrijf ook nog het erepodium te betreden voor de algehele overwinning. Van den Hoeven noteerde de derde plaats als Mooiste Truck van heel Nederland. ''De jury let bij de verkiezing echt op alles'', vertelt Patrick. ''Is de wagen goed schoon, zijn er geen beschadigingen en zelfs het interieur wordt volledig onder de loep genomen.''

Het koste de chauffeurs een week om de vrachtwagens netjes te maken. De vrachtwagen die genomineerd was in de categorie Losse Stort rijdt normaal zand en grind. De andere wagen wordt gebruikt voor het rijden van cement. ''Niet het meest schone werk, dus dat was wel even flink poetsen.'' Maar met resultaat!

Meer berichten