Yvonne Bastmeijer en Susanne Versloot met de succesvolle Bundel vol Verhalen.
Yvonne Bastmeijer en Susanne Versloot met de succesvolle Bundel vol Verhalen. (Foto: Winny van Rij)

Doorverbinden maakt de wereld een stukje leuker

Het was tijdens hun vele wandelingen dat Yvonne Bastmeijer en Susanne Versloot spraken over het doorgeven van iets moois tijdens ontmoetingen. "Een complimentje, schouderklopje, een lach, verhaal of bedankje." Tijdens een speciale musical borduurden ze voort op dit thema en het leverde de bundel 'Vol van verhalen' op waarvan er inmiddels al 500 in omloop zijn.

door Winny van Rij

Woerden - "We begonnen zelf met het sturen van een kaartje met meer dan alleen gefeliciteerd of beterschap er op," vertelt Bastmeijer. "Of zorgden bewust voor iets positiefs in een ontmoeting," vervolgt Versloot. Het bleek dat dit een soort kettingreactie in gang zet, het doorverbinden. "Zoals een chagrijnige opmerking je uit balans kan brengen, zo kan een complimentje je dag goed maken. Te merken aan een juf die op weg naar school een compliment kreeg. Het had invloed op al die dertig kinderen. Het vertakt zich als het ware."

Ontmoetingen

Bastmeijer vertelt over het boek 'Ik verbind u door' van Vonne van der Meer: "Dat gaat over ontmoetingen tussen mensen en elke ontmoeting heeft gevolgen. Dat kan simpel zijn en je een goed gevoel geven, maar het kan ook meer impact hebben." Versloot stuurde aan een jongen die ze uit de kerk kent een kaartje toen hij in het ziekenhuis lag. "Ik twijfelde of ik er een Bijbeltekst op zou zetten en zo ja, welke." Na lang aarzelen toch gedaan. De jongen belde haar later op: "De tekst was zijn belijdenistekst en het kaartje kwam op de dag voor zijn hartoperatie. Hij zei dat dit hem enorm gesterkt had."

Meer bekendheid

Het doorverbinden begon meer bekendheid te krijgen toen beide vrouwen meewerkten aan een musical voor de kerk. "We schreven samen met anderen teksten en liedjes die pasten bij het thema 'ik verbind je door' en het zat vol verhalen over geloof, hoop en liefde die met ontmoeting te maken hadden. Het had echt uitwerking," aldus Bastmeijer.

Het thema bleek zo te leven dat ze een oproep deden om verhalen te delen. "We speelden al langere tijd met het idee van een bundel en dit was een mooi moment om verhalen te gaan verzamelen." Het werkte, ze kregen vele verhalen binnen. "We hopen dat de verhalen hun weg mogen vinden en dat ze veel mensen zullen inspireren, want er gaat een sprankelende en vooral inspirerende kracht vanuit," zo besluiten ze.

Meer berichten