Woensdag 8 augustus trok er een wel heel bijzondere bruidsstoet door Woerden. FOTO: Alex de Kuijper
Woensdag 8 augustus trok er een wel heel bijzondere bruidsstoet door Woerden. FOTO: Alex de Kuijper (Foto: Alex de Kuijper)

Met de sleepboot op weg naar het boterbriefje

Woensdag 8 augustus trok er een wel heel bijzondere bruidsstoet door Woerden. Het bruidspaar, bestaande uit de Hilversumse Emile en Woerdense Herriette, werden de haven binnen gevaren op de sleepboot Morgenster. Vanaf een sleepboot naar de trouwlocatie? Dat is geen alledaagse gebeurtenis.

Woerden - Een trouwauto of een kaasbrik of een koets, ja dat zie je meer maar een sleepboot, hoe komt het bruidspaar daar nu bij? Een stukje verleden met het heden gecombineerd bracht het bruidspaar al snel na het wereldkundig maken van hun huwelijk op het idee van de sleepboot Morgenster.

Op koers naar de haven

De Morgenster is eigendom van Chris Nieuwpoort, de vader van de bruid. Herriette en Chris zijn beide bestuursleden van de Stichting Havendagen Woerden en daar zijn altijd sleepboten aanwezig, dus de link werd gelegd. Bijkomend is dat Herriette in vroegere jaren al mee voer met haar ouders, dus geen onbekende in de nautische wereld. En omdat Emile vanuit zijn werkveld ook veel met water heeft te maken, werd de koers uitgezet om vanaf de firma Blok de "reis te gaan maken" naar de veilige haven van Woerden.

Ballonnen en slingers

De Morgenster werd versierd met ballonnen en slingers met vlaggen. En daar voer het bruidspaar op de oude sleepboot die is gebouwd in de oorlogsjaren, in 1942 te Amsterdam. De reis werd onder prachtige weersomstandigheden gemaakt, net niet te warm maar heerlijk zomerweer. Bij het lossen van de trossen viel er een druppel regen maar die was snel verdampt. Daarna was er alleen maar volle tevredenheid. ''Om deze dag op zo manier te beginnen is prachtig'', spraken bruid en bruidegom. Nadat het bruidspaar van boord ging werd "de reis" verder gedaan met de benenwagen naar het Stadsmuseum van Woerden, naast de Petruskerk waar de trouwplechtigheid werd verricht. Na de trouwplechtigheid werd de dag verder voortgezet bij Avifauna in Alphen aan de Rijn met jawel: een vaartocht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden