Bij Galerie Van Slagmaat worden bezoekers achtervolgd door ogen in de portretten van kunstenares Ellen-Claire Boomsma-Hulsegge.
Bij Galerie Van Slagmaat worden bezoekers achtervolgd door ogen in de portretten van kunstenares Ellen-Claire Boomsma-Hulsegge. (Foto: )

Pittige vrouwenportretten van kunstenares Ellen-Claire

Bij Galerie Van Slagmaat worden bezoekers achtervolgd door ogen in de portretten van kunstenares Ellen-Claire Boomsma-Hulsegge. Uitdagend, verleidelijk, eigenwijs, lief, stoer, onzeker. Misschien zijn het allemaal zelfportretten van Ellen-Claire. Wie zal het zeggen?

Woerden - De in Friesland woonachtige Boomsma (1973 Warnsveld; Academie Minerva en Klassieke Academie voor Schilderkunst, Groningen) beleeft in Woerden haar eerste solo-expositie. Ze laat zien waar ze waanzinnig goed in is, namelijk geschilderde portretten van krachtige vrouwen met ogen die alles, maar dan ook werkelijk alles zeggen.

Ellen-Claire schildert omdat het zo bij haar hoort dat ze niet zonder kan. Technisch uitstekend onderlegd, werkt ze kleurrijk in olieverf of acryl, vaak met bladgoud voor een extra sprankeling. Haar stijl is vlot maar zorgvuldig. Sinds twee jaar richt ze zich fulltime op haar vrije werk, en dat is soms een ware uitdaging want ze heeft ook nog een dynamisch gezin. Woerden is voor Ellen-Claire niet onbekend omdat haar zus Marieke Hulsegge regelmatig exposeert bij Galerie Van Slagmaat en vader Ben Hulsegge in de Expositieruimte van de Galerie. Ze komt uit een kunstzinnig gezin, want moeder Aafke Zijlstra is een begenadigd portrettiste. De expositie is te zien van vrijdag 24 augustus tot en met zaterdag 13 oktober 2018. Galerie Van Slagmaat is gevestigd aan Leidsestraatweg 36 in Woerden en is geopend op vrij- en zaterdag van 10-17 uur en op afspraak.

De expositie van Ellen-Claire Boomsma-Hulsegge is te zien van vrijdag 24 augustus tot en met zaterdag 13 oktober 2018. Galerie Van Slagmaat is gevestigd aan Leidsestraatweg 36 in Woerden en is geopend op vrij- en zaterdag van 10-17 uur en op afspraak. Extra open op zondag 7 oktober 2018 10-17 uur. Kijk voor meer informatie op www.galerievanslagmaat.nl

Meer berichten