Wethouder de Weger overhandigde een pakket bij een Eritrees gezin dat een aantal maanden in Woerden woont. Foto: Alex de Kuijper
Wethouder de Weger overhandigde een pakket bij een Eritrees gezin dat een aantal maanden in Woerden woont. Foto: Alex de Kuijper (Foto: Alex de Kuijper)

Zomerpakketten voor en door Woerdenaren

Stichting Present Woerden zet al 10 jaar groepen vrijwilligers in bij mensen die leven in armoede en eenzaamheid en een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Woerden - Het 10 jarig jubi-
leum was de aanleiding om een zomerpakkettenactie te organiseren voor gezinnen die het niet breed hebben en voor wie de zomer niet zo'n leuke periode is.

Zo kon de zomer voor hen een beetje zonniger gemaakt worden. In overleg met diverse maatschappelijke organisaties zoals Kwadraad, Vluchtelingensteunpunt, Kwintes, Stichting Ontmoeting werden 45 gezinnen blij gemaakt met een zomerpakket. De pakketten werden vol enthousiasme op maat samengesteld door gezinnen, (bijbel)kringen of collega's. De inhoud bestond uit zomerspeelgoed, leuke tijdschriften, verzorgingsproducten, etenswaren etc. Ook konden door giften een aantal pakketten samengesteld worden.

In ieder pakket zaten ook bonnen die door lokale ondernemers waren gesponsord. Zo werd deze zomerse actie een actie door en voor Woerdenaren. Mooi om terug te horen hoe blij en ontroerd de ontvangers waren als zij een pakket overhandigd kregen.

Ook wethouder de Weger overhandigde vorige week een zomerpakket bij een Eritrees gezin dat sinds een aantal maanden in Woerden woont.

Meer berichten