Mike Vrolijk tijdens het nacompetitieduel met WHC FOTO: Alex de Kuijper
Mike Vrolijk tijdens het nacompetitieduel met WHC FOTO: Alex de Kuijper (Foto: Alex de Kuijper)

Nieuwe ronde met nieuwe kansen

Een seizoen vol derby's

De eerste bekerronde is gespeeld en dat houdt in dat ook de competitie weer op het punt van beginnen staat. Nog twee bekerrondes en dan barst het geweld weer los. Een seizoen waarbij niet alleen in de vierde klasse de elk jaar weer terugkerende derby's op het programma staan. Dit is ook het geval in bijvoorbeeld de eerste klasse. Een vooruitblik op het seizoen van de zes voetbalploegen uit de gemeente Woerden.

door Nik Mandemakers

Woerden - Starten met een derby tegen VV Montfoort. Het seizoen van Sportlust '46 zou minder aantrekkelijk kunnen beginnen. Onder leiding van de nieuwe trainer Patrick Loenen start het elftal als een van de favorieten voor de titel. Dit jaar spreekt men niet hardop uit dat men kampioen wordt, maar zo hoog zullen de verwachtingen wel gespannen zijn. Versterkingen zijn binnen gehaald en de naam van Luke Molkenboer is het meest herkenbaar. De verdediger speelde eerder al in het rood van de Woerdense eersteklasser. Hij komt over van het Hoornaarse SteDoCo.

SCH '44

Waar Sportlust '46 al zo'n drie jaar in de top van de eerste klasse speelt, geldt dat voor SCH '44 in de tweede klasse. De ploeg schurkt continu tegen promotie aan, echter lukt het vooralsnog niet om dat te realiseren. De ploeg heeft zich weer versterkt met verschillende spelers, maar of de ploeg ditmaal wel constant kan blijven? In voorgaande jaren werden ijzersterke fases afgewisseld met zwakke wedstrijden. Juist door die zwakke wedstrijden lukte het de ploeg niet om promotie naar de eerste klasse af te dwingen.

De vierde klasse zal dit jaar een speeltuin vol vermaak zijn. De meeste ploegen uit de gemeente zitten bij elkaar in de competitie en dat betekent dat verschillende derby's gespeeld zullen worden. Zo staat dit jaar voor het eerst de stadsderby weer op het programma wanneer SC Woerden en VEP elkaar zullen gaan treffen. VEP heeft afgelopen jaar de keuze gemaakt om over te stappen naar het zaterdagvoetbal. Ze volgen daarmee een trend die al langer zichtbaar is bij verschillende andere vereniging. Het zal voor de ploeg vooral een jaar worden waarin het een stabiele basis legt om op termijn promotie richting de derde klasse af te dwingen.

SC Woerden

SC Woerden heeft die stap het afgelopen jaar gezet. De ploeg van Marco Gerling en Roald Blok heeft vorig jaar ondervonden dat goed kunnen voetballen alleen niet altijd genoeg is. In de vierde klasse gaat het ook om fysiek. Dat was precies het principe waarop de ploeg zich nog wel eens liet afbluffen. Volwassener voetbal spelen vormt de opgave voor SC Woerden dit jaar en dan zal er wellicht een mooi resultaat volgen.

Wanneer naar Siveo '60 wordt gekeken kan gesteld worden dat de ploeg weer graag terug wil naar de derde klasse. Vorig jaar vormde na degradatie uit de derde klasse weer het eerste jaar in de vierde klasse. Traditioneel speelt men in de top van deze competitie mee. Vorig jaar mistte de ploeg zijn start, maar kon het zich goed herstellen. Uiteindelijk kwamen de manschappen van Bjorn van Muijlwijk te kort om ook daadwerkelijk om de hoofdprijzen mee te doen.

Middenmoot

Voor VV Kamerik en VV Linschoten lonkt een nieuw seizoen in de luwte. Beide ploegen springen niet boven de rest uit, maar hebben te veel kwaliteit om onderin te voetballen. Daarmee zullen de beide trainers zich vooral richten op het verrassen van topploegen en het ontwikkelen van het team. Iets waarin vooral VV Kamerik het afgelopen jaar al geregeld in is geslaagd. Vooral SC Woerden kan meepraten over twee spectaculaire duels tegen VV Kamerik. Een ploeg die zich tegen topploegen kan opladen, getuige de 5-1 overwinning op SV Aarlanderveen in de laatste speelronde van het afgelopen seizoen. SV Aarlanderveen kon bij winst nog kampioen worden.

Zodoende staat een mooi seizoen te wachten waarbij verschillende titelkandidaten zich zullen profileren. Sportlust '46, SCH '44 en SC Woerden. Allen maken kans op de hoofdprijzen dit jaar en wellicht dat een van de andere ploegen nog voor een verrassing kan zorgen. Het ziet er in ieder geval goed uit voor de liefhebbers uit de omgeving. Een mooi voetbalseizoen staat voor de deur.

Meer berichten