Yip Roc is een van de bands die zondag 30 september deelneemt aan de Popronde in Woerden.
Yip Roc is een van de bands die zondag 30 september deelneemt aan de Popronde in Woerden. (Foto: )

Popronde voor het eerst naar Woerden

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 13 september tot en met zaterdag 24 november reizen de 142 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten - langs 41 steden door het hele land. Dit jaar komt de Popronde voor het eerst ook naar Woerden. Op zondag 30 september komen o.a. Kita Menari, Nieuwegrond en Yip Roc naar het centrum.

Woerden - Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk. Popronde vindt in Woerden plaats op zondag 30 september. Dertig acts presenteren zich bij de 12 deelnemende locaties. Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat, Chef'Special, Rondé en My Baby.

Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. In Café Victoria, Café de Pompier, Van Rossum, Bistronoom, El Rey & Midas, Drinkerij 't Bierhuys, Brownies & Downies en Bij Petrus gaan de 30 acts zichzelf presenteren. Naast deze café's en horecazaken fungeren ook de Bibliotheek, de Petrustoren, de Barbier en kledingwinkel BRUIN als podium. Om de eerste editie luister bij te zetten wordt het spreekwoordelijke lintje doorgeknipt door een bijzondere gast. De opening gaat verzorgd worden door de wethouder van cultuur, de heer George Becht. Daarna is hij de eerste luisteraar van het concert-voor-1 van Eva van Pelt in de Petrustoren. De Popronde vervolgt met 30 optredens van o.a. WARD, Morado, Van Common, Kita Menari, Meis, Bourbon Avenue, Lotte Walda, Yip Roc, Laura Sjin, Sen Dubaj, Loren Nine, Joël Domingos, Jana Mila, The Spvrk, Snow Coats, Katie Koss, Aestrid, Samora, DFG, Sheewawah, The Tambles en YVI.

Meer berichten