Een foto tijdens de eerste editie van Djensen onder het viaduct bij de A12. FOTO: Mathijs van Geerenstein
Een foto tijdens de eerste editie van Djensen onder het viaduct bij de A12. FOTO: Mathijs van Geerenstein (Foto: Mathijs van Geerenstein)

Van feesten onder de A12 naar Djensen in Babylon

Een vriendengroep waar Christiaan Visser en Sten Uijtewaal deel van uitmaken, vatte twee jaar geleden het idee op dat er voor hun generatie niet altijd de feesten in Woerden waren waar zij naartoe wilden. Ze startte met het concept Djensen bij het viaduct onder de A12. Een eerste feest was een feit en op 22 september gaat de groep op voor een zesde editie in Babylon. Djensen timmert aan de weg.

door Nik Mandemakers

Woerden - Hoe meer de twee in foto's scrollen, hoe meer herinneringen boven komen. Bijvoorbeeld die ene keer dat de politie kwam buurten om te kijken of alles nog wel goed ging. "Ze lieten ons die eerste editie gewoon afmaken, ondanks dat het eigenlijk illegaal was", vertelt Uijtewaal over de beginperiode. "Het waren wel mooie feestjes", weet hij ook weer zeker.

De studenten hebben tussen Babylon en het viaduct onder de A12 nog de nodige ervaring opgedaan in de Bistronoom. "Daar hebben we met oud en nieuw gestaan", weet Uijtewaal terwijl Visser aanvult. "De eerste keer was met nachtcultuur dat we bij de Bistronoom een feestje hebben gegeven."

Het imago van een illegaal feest onder een snelweg doet denken aan een dik techno feest zoals die in de Duitse underground scene gangbaar zijn. "Wij brengen vooral variatie aan in de muziek. Natuurlijk draaien we techno, maar tegelijkertijd brengen lossere house en uptempo hiphop nummers. De wat bekendere artiesten die ook op de radio langs komen", aldus Visser. "We zullen alleen absoluut geen feesthitjes draaien zoals je ze in de kroeg hoort", verzekert Uijtewaal.

Waar bij de eerste editie een veertig euro werd uitgegeven aan vooral drank, is dat nu anders geregeld. Het heeft allebei zijn charme. Iets dat het duo ook goed beseft. Naast de generatie van nu iets extra's kunnen bieden hebben ze stiekem ook een persoonlijk doel. "Iedereen van onze middelbare schooltijd is een beetje uitgewaaierd richting Leiden, Groningen, Maastricht en Enschede", somt Visser de uithoeken van het land op. "Die komen met onze feestjes weer terug en dus zien we weer een hoop bekende koppen. Dat is toch leuk." Iets dat op 22 september zomaar weer kan gebeuren.

Meer berichten