Op zaterdag 6 oktober viert Kukele-boe dierendag met o.a. een feestelijke maaltijd voor de geiten. FOTO: Alex de Kuijper
Op zaterdag 6 oktober viert Kukele-boe dierendag met o.a. een feestelijke maaltijd voor de geiten. FOTO: Alex de Kuijper (Foto: Alex de Kuijper)

Geiten krijgen feestmaal op dierendag Kukele-boe

Donderdag 4 oktober is het dierendag en dat viert Kukele-boe met en voor de bezoekers op zaterdag 6 oktober. Op deze "Kinderdierendag" zijn er diverse leuke activiteiten op de dierenweide.

Woerden - Zo kunnen kinderen om 10.00 uur meehelpen om de dieren hun lievelingseten te geven. En ook wordt deze keer weer een feesttafel gedekt, zodat de geiten tussen 10.30 en 11.00 uur daarop weer kunnen aanvallen. Kukele-boe is het hele jaar door dagelijks geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Met Dierendag wordt niet alleen de voorbereidingen voor het zomerseizoen 2019 opgestart, want ook zomerseizoen 2018 wordt op deze dag feestelijk afgesloten. De komende weken wordt de dierenweide winterklaar gemaakt. Daarbij wordt speciaal gekeken naar de huisvesting van het pluimvee, zodat de kippen, pauwen, fazanten, eenden en ganzen de komende wintermaanden zonder problemen opgehokt kunnen worden als dit noodzakelijk is. Bij gelegenheid van Wereld Dierendag is er een ram bij de schapen in het Brediuspark gedaan en binnenkort loopt er ook weer een bok bij de geitjes op de dierenweide. Wereld Dierendag is daarmee het moment waarop Kukele-boe de voorbereidingen voor het zomerseizoen 2019 opstart. Voor Kukele-boe is 2019 een jubileumjaar. Het is dan 25 jaar geleden dat Kukele-boe het beheer van de veestapel overnam.

Meer berichten