Autocoureur Rob Severs is de nieuwe titelhouder in de GT4 Central European Cup. FOTO: Chris Schotanus
Autocoureur Rob Severs is de nieuwe titelhouder in de GT4 Central European Cup. FOTO: Chris Schotanus (Foto: )

Woerdense autocoureur Severs wint GT4 Central European Cup

Autocoureur Rob Severs is de nieuwe titelhouder in de GT4 Central European Cup. De racende BMW-dealer uit Woerden werd zondag na twee bloedstollende finaleraces op Circuit Park Zandvoort gekroond tot Europees GT4-kampioen.

Woerden - 'We moesten beide heats winnen om de kampioenskansen in eigen hand te houden. Als dat precies lukt, nota bene op mijn thuiscircuit, is dat een droom die uitkomt', aldus een zeer blije Severs. Voordat de snelle BMW's, Porsches, Maserati's, Mercedessen, McLarens, Sin Cars en KTM X-Bows dit weekend voor de G4 Central European Cup naar Zandvoort kwamen, hadden ze dit seizoen in Tsjechië, Oostenrijk, Duitsland en Slowakije in totaal al acht wedstrijden afgewerkt.

Dankzij onder meer één overwinning, één runner-up-positie en één derde plaats, kwam Rob Severs als de nummer twee van het tussenklassement naar de kustpiste. Omdat de snelle Woerdenaar 12 punten moest goedmaken op de Zwitserse koploopster Marylin Niederhauser, was de opdracht vooraf duidelijk. 'Als ik in Zandvoort tweemaal zou winnen en daarmee 50 punten zou verdienen, zou Niederhauser met twee tweede plaatsen niet verder komen dan maximaal 36 punten en zou ik alsnog de nummer 1 van het eindklassement worden', had de coureur berekend. Severs was in zijn raceloopbaan al tweemaal tweede geworden in een GT4-kampioenschap.


 

Meer berichten