Met van links naar rechts: Sjaak Vermeulen, Gert van Oudenallen en Rens Mooij.
Met van links naar rechts: Sjaak Vermeulen, Gert van Oudenallen en Rens Mooij. (Foto: Nik Mandemakers)

Organisator Sjaak Vermeulen: "Gelukkig helpt De Boerinn ons"

De Woerdense Sportquiz kent op vrijdagavond 12 oktober zijn veertigste jubileum. Een interview met oud-organisator Rens Mooij, trouwe deelnemer Gert van Oudenallen en Sjaak Vermeulen, organisator van dit moment. De quiz brengt sporters van verschillende sportverenigingen ook dit jaar weer bijeen.

door Nik Mandemakers

Woerden - Gert van Oudenallen, Rens Mooij en Sjaak Vermeulen. Het zijn inmiddels drie generaties bijeen. Vooral de aanwezigheid van eerstgenoemde is bijzonder aangezien hij nog aan alle edities heeft meegedaan. Een echte liefhebber. Rens Mooij heeft in eerdere jaren de organisatie verzorgd, nadat zijn vader met de quiz stopte. Tegenwoordig wordt Sjaak Vermeulen geflankeerd door Bas Eberwijn, Bjorn van Leeuwen en Lars van Golstein.

Het gesprek begint met een gepassioneerd verhaal van Gert van Oudenallen over zijn passie: sport. Over de vele weddenschappen die hij in de zomer invult, om daar in het lopende seizoen plezier van te hebben. De momenten dat hij zondagen lang voor de televisie zit om niets te hoeven missen.

Krantenartikelen

Krantenartikelen worden uit de archieven naar boven gehaald en verschijnen op tafel. Het levert herinneringen op en de vraag rijst of het wel echt de veertigste editie is. "Ik heb het nog eens nagekeken en ben er uit. Dit is echt de veertigste", klaart Mooij de lucht. Een overzicht met de verschillende edities sterkt Mooij in zijn stelling.

Hele jaar

Mooij vertelt over de momenten dat hij de quiz organiseerde. "Ik begon vaak al de dag nadat de quiz ten einde was gekomen. Er was een traditie om altijd een vraag van de dag na de sportquiz te gebruiken." Mooij was er altijd hele jaren mee bezig. Iets dat in zijn systeem zit.

Dat geldt ook voor Vermeulen. "Zo hebben we dit jaar wat moeilijkheden met sponsoren gehad die wegvielen. Gelukkig helpt De Boerinn ons heel goed waardoor we de quiz kunnen blijven organiseren." Het vormt tegelijkertijd de locatie waar de quiz wordt gehouden.

De organisatie zal weer voldoen aan het doel dat is gesteld. Een gezellig samenzijn voor jong en oud, sportliefhebber of niet.

Meer berichten