Woerdense jongeren gaan de komende maanden allerlei lekkers bakken voor de bakwedstrijd Heel jong Woerden bakt. FOTO: Kalsbeek College
Woerdense jongeren gaan de komende maanden allerlei lekkers bakken voor de bakwedstrijd Heel jong Woerden bakt. FOTO: Kalsbeek College (Foto: )

Spannende bakwedstrijd voor jongeren

Heel jong Woerden bakt

Heel jong Woerden gaat de komende maanden allerlei zoets en vooral lekkers bakken voor de bakwedstrijd Heel jong Woerden bakt. Jongeren van 14 tot 20 jaar van allerlei nationaliteiten en culturen, Woerdens en nieuw-Woerdens, duiken in de recepten van hun ouders, grootouders, hun land van herkomst of internet, en verzinnen iets waar lekkerbekken blij van worden.

Woerden - Heel jong Woerden bakt wordt georganiseerd om jongeren uit allerlei landen met elkaar te laten kennismaken, elkaars lekkernijen te proeven en vrienden te worden. Tijdens de bakwedstrijd leren ze over elkaars leven en gewoonten. Heel jong Woerden bakt begint met een voorronde, waarvoor deelnemers zich moeten inschrijven. Individueel inschrijven kan tot 31 oktober via het formulier op www.heeljongwoerdenbakt.nl. De baksels voor de voorronde moeten worden ingeleverd op maandag 12 november.

Een jury, bestaande uit bakkers Henny Rijngouwt en Hennie Versluis, Karit (Syrië, nu met een patisserie in Woerden), chef-kok Arthur van Dijk van restaurant Viviamo, Co van Eck (docent Kalsbeek) en Roos Gussinklo (Bij Roos op de thee) buigt zich vervolgens over de resultaten en komt 12 november met de uitslag. De zestien jongeren met de lekkerste baksels worden uitgenodigd voor de volgende ronde: leuke workshops en de meesterproef. De zestien voorrondewinnaars zullen deelnemen aan twee of meer workshops, waar samen wordt gewerkt, geproefd, geleerd en vast ook gelachen. Begin 2019 komen alle zestien winnaars bij elkaar voor een feestelijke finale bij het Kalsbeek College locatie Bredius, zodat ook het publiek mee kan genieten van deze meesterproef. De bekende Woerdense presentator Maarten Tuit praat deze finale flitsend aan elkaar. De winnaar van Heel jong Woerden bakt kan rekenen op een heel bijzonder prijzenpakket: een beker, de titel 'Beste jonge Meesterbakker van Woerden 2019' en een geldbedrag. Zijn of haar baksel is straks misschien ook bij een van de bakkers als 'taart van de week' te koop. Daarnaast zijn er troostprijzen voor de andere deelnemers.

Meer berichten