Frans van Hall van De HALL, burgerEI & zakenlui is de trotse winnaar van de Gouden Parel 2018.
Frans van Hall van De HALL, burgerEI & zakenlui is de trotse winnaar van de Gouden Parel 2018. (Foto: Winny van Rij)

Winnaar Gouden Parel Frans van Hall: "Nog veel plannen"

Frans van Hall is een ambitieuze ondernemer vol plannen. Hij begon 7,5 jaar geleden samen met buurman Edwin Overbeek met Buurman & Buurman. Daarbij kwam Lange tafels in het gras. Hij zette 2,5 jaar geleden De Hall neer, richtte zich op een voedselverspillingproject en is nu bezig met een tweede 'Hall' in Utrecht. Dat waren redenen voldoende om hem de Gouden Parel uit te reiken.

door Winny van Rij

Woerden - 'De goedlachse duizendpoot Frans van Hall weet wat goed ondernemerschap is: lokaal betrokken, een ambassadeur voor Woerden en een immer enthousiaste uitstraling,' zo lees je in zijn nominatie voor de Gouden Parel, de jaarlijkse prijs van het ondernemersblad OnderNamen. Winnaar van vorig jaar Marieke van der Kleij reikte hem de prijs uit. "Ik had best wel wat concurrentie," zegt Frans. "Van Jongerius en Kwakkenbos, bedrijven die al heel lang bestaan, terwijl ik nog maar zeven jaar bezig ben." Hij is dan ook wel verbaasd, maar: "Als je eenmaal genomineerd bent, wil je toch ook wel winnen."

Een tweede 'HALL'

Hij blijft er rustig onder, kenmerkend voor Frans die op dit moment bezig is met het oude hoofdkantoor van Douwe Egberts in Utrecht. "Dat wordt net als De Hall een locatie voor gemixt gebruik, in totaal 450 vierkante meter. Zowel voor medewerkers van bedrijven als voor consumenten in Mr. Black & The White Ox, naar zwarte koffie en naar de naam van het eerste zaakje van Douwe Egberts in Joure, de Witte Os." Frans werd in maart van dit jaar gevraagd door Remco Pouwels van Everywhere4You die daar start met een vergelijkbaar concept als in Woerden onder de naam DE Blend met 38 kantoren. "Aangevuld met 73 hotelappartementen van het short stay concept van Tweel Wonen." Ook voor De Hall heeft Frans nog plannen. "We mogen nu officieel maar open zijn tot acht uur 's avonds terwijl er best behoefte is aan de mogelijkheid om te dineren en aan zaalgebruik." Hij buigt zich op dit moment samen met andere horecaondernemers over het horecavisiebeleid dat de gemeente weer voor tien jaar gaat vastleggen. "Belangrijk dat wij als ondernemers meedenken. Wij kennen onze doelgroepen. Je moet een sterke stad houden zowel het centrumgebied als het buitengebied met een hippe gelegenheid voor als de binnenstad vol zit, zoals wij hier met de Hall en straks in Utrecht."

Offroad Catering

Dan is er Offroad Catering, voorheen Lange tafels in het gras. "We willen ons richten op evenementencatering met creatief, authentiek, lokaal en vooral lekker eten." De eerstvolgende opdracht heeft toevallig te maken met Douwe Egberts. "KLM stapt hierop over en viert dit in Joure." En zo komt alles weer bij elkaar.

Meer berichten