Foto: Mirte Damen

Go Ed Struijlaart, Go!

De Woerdensche Column door Mirte Damen

Soms heb je van die voorstellingen die pakken je beet en nemen je mee. Vorig jaar had ik dat met Van der Vlugt en Co - Met andere Oogen. Het uitmuntende spel van Bram van der Vlugt en de briljante muziek geschreven door zijn zoon Floris van der Vlugt (op sax). Uitgevoerd door Floris samen met zijn geweldige zus Hester van der Vlugt op viool, aangevuld met de super getalenteerde Lucas Bols op de bas. Wat een meesterwerk leverden zij af!

Nu was ik afgelopen zaterdag in het Klooster bij Ed Struijlaart met zijn voorstelling Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran. Een muziekvoorstelling die gaat over Ed zelf, de soundtracks van zijn leven en een ode aan de gitaar. De wil om door te gaan, ook als het tegenzit. Maar vooral over de passie voor muziek. Aangevuld met mooie en grappige anekdotes. En soms echt diep persoonlijk verdriet.

Hij begon heel klein en kwetsbaar in zijn eentje met een mooi klein liedje. Ed bouwde dit uit tot een spektakel voor het oor met zijn twee kornuiten. Een trip down memorylane met o.a. Santana, Jimi Hendrix, Eric Clapton en door naar Ed Sheeran. Daar doorheen verweef hij zijn eigen en ook nieuwe tracks die momenteel behoorlijk op de radio gedraaid worden (topsong Radio 2).

Ed is al jaren druk bezig met aan de weg timmeren. Via een gezamenlijke vriendin Femke van der Veen leerde ik zijn muziek kennen. Zij zaten in die tijd samen bij KX radio. Ed begon goed aan promotie te doen en keihard te werken en te spelen. Kwam bij Gerard Ekdom en Giel Beelen veel voorbij op 3fm. Hij had een mega momentum in de zeroes request week. Ed nam daar gewoon een heel koor mee (Dario Fo) en speelde live 'Viva la Vida' van Coldplay: Kippenvel. Zie ook op YouTube.

Vanaf het eerste moment had ik al zoiets van: deze man en zijn muziek hebben iets speciaals. He has got some tricks up his sleeve! En nu pakte hij het Theater in Woerden totaal in. Met echt meerdere staande ovaties. Het Woerdense publiek is bijzonder, iedereen try-out graag in Woerden. Als het hier lukt dan zit je goed zeggen ze in theaterland.

Wij zijn een kritisch publiek en verre van gemiddeld. En dat zijn wij als stad al helemaal niet, beste Algemeen Dagblad. Wij zijn niet de meest gemiddelde stad van Nederland. Neem nu de diversiteit aan inwoners van Woerden en in het bijzonder Bram van der Vlugt. In zijn eentje maakt en zorgt hij al voor het verschil in Woerden. En tot slot wil ik nog even zeggen: Go Ed Struijlaart, Go!

Meer berichten