Ronald Aalten, alias Modern Monk, met zijn gedichtenbundel. Vrijdag 12 oktober leest hij een gedicht voor in Babylon.
Ronald Aalten, alias Modern Monk, met zijn gedichtenbundel. Vrijdag 12 oktober leest hij een gedicht voor in Babylon. (Foto: )

Woerdense dichter Ronald Aalten brengt zijn debuut uit

De eerste gedichtenbundel van de jonge Woerdense dichter Ronald Aalten is nu uit. Dit debuut getiteld met zijn artiestennaam Modern Monk is nu onder andere verkrijgbaar bij de Bruna en Primera op Tournoysveld.

Woerden - Ronald (27) is geboren en getogen in Woerden. Zijn eerste dichtbundel is een verzameling van 70 gedichten die hij de afgelopen jaren schreef. Ronald laat zich inspireren door de dingen die hij zelf meemaakt en de wereld om hem heen. Zijn gedichten zijn afwisselend van toon. Tien jaar geleden is Ronald begonnen met schrijven en sindsdien heeft hij op de meest afwisselende plaatsen en momenten gedichten op papier gezet. Ronald was al eerder te zien bij verschillende grote en kleine evenementen in Woerden waar hij zijn gedichten voordroeg. Nu was het echt hoog tijd voor zijn eerste dichtbundel. Ronald schrijft over alle facetten van het leven. Hij schrijft over de mooie dingen van het leven zoals het vinden van geluk in de liefde of vriendschap maar ook dicht hij over sombere momenten, het doormaken van persoonlijke ontwikkeling en tegenstellingen waar hij zelf mee kampt.

Wil je live meemaken hoe Ronald zijn dichtkunst voordraagt? Dat kan op vrijdag 12 oktober bij Babylon. Ronald draagt hier dan ter gelegenheid van het einde van de Woerdense regenboogweek een gedicht voor.

Meer berichten