Foto: Mirte Damen

Curling en KoeieMirt?

De Curly Wurlys? Rechts uit de Cirkel, Niet gooien maar glijden, Team hete bliksem, De botsende bitches, Team doping hoort er bij, Nog 10 met de jas aan!, De Gemeenteraad weet het altijd Beter, Vol in het huis, Altijd van je af!, Ondernemers hebben ook een mening, Het Uitje van de Stichting, Glij hem erin, Erfgoed is ook niet alles, Flauwe Curl, Wij hebben ook een veger en natuurlijk Team 'it ken net.

Zomaar een aantal teams die het niet zijn geworden en dat is allemaal de schuld van het Damesteam uit Noorwegen (die overigens wel deel neemt). De Woerdense Curling competitie is zo immens populair geworden dat er 29 teams niet kunnen mee doen. Conclusie: de grotere tent is nu al te klein. Vanaf 7 december staat de tent weer voor café de Pompier op het plein. En ik denk dat dit zo maar eens de laatste keer geweest kan zijn. De tent en de ijsbaan moeten echt nog veel groter. Hij moet midden op het hele plein. Of hij moet op het exercitieveld, dit omdat de markt rechten heeft om op het Kerkplein te staan. Het is dus aan de politiek, want nu al blijkt dat het animo alleen al voor curling ontzettend groot is. En dan moet het schaatsen nog komen.

Even niet een paar kudos maar echt heel veel kudos (hearhear) voor de Rotary van Woerden die dit evenement is begonnen (en de sponsoren). O ja en niet te vergeten OOK met het leuke idee van theepot Curling. Eerst was er een kleine ijsbaan en hij werd steeds groter en groter. Het begon bij het kasteel, toen naar het Kazerneplein nu op het Kerkplein voor de Pompier. Wat een geweldig succes en wat een aanwinst.

Aan de politiek nu om de toekomst te gaan bepalen. Kunnen we de markt verplaatsen? En mag de tent van Koeiemart blijven staan? IJsbaan eronder en voilà? Of wordt het toch het exercitieveld? Woerden is er klaar voor. En kunnen jullie daar voor zorgen?

Misschien begeef ik mij hier op dun ijs maar, Hallo gemeenteraad Hallo oppositie en coalitie verbroeder en heb een mooie kerstgedachte met altijd een grote ijsbaan in deze prachtstad. "De ijsbaan een plek waar je meer dan alleen verbinding maakt met elkaar in de donkere en koude dagen van het jaar." (Er moet een betere marketing-zin te bedenken zijn...).

Want zo vaak zal het niet meer zijn dat we kunnen schaatsen op de singels (lees Rijn), het is al weer 5 jaar geleden.

Heerlijk toch die tijd van het jaar met schaatsen, kampvuur buiten, Koek en Zopie en natuurlijk snert met rookworst! Ooh en dat laatste, dat hebben we al vandaag en poffertjes van de Poffertjeskraam!

En prijzen, prijzen, prijzen mensen! U mag weer uitzoeken! Ad&Sjon!!! Zijn Ad en John er ook dan?? Nieuwe ronde nieuwe kansen. Meemaken, erbij zijn! Turboooo!!! Alweer een gewonnen prijs bij Wimpies prijzenpaleis!

Of wordt dit ideetje over de ijsbaan een typisch gevalletje van jammer joh...? Fijne KoeieMart! Of moet ik nu KoeieMirt zeggen?


Mirte Damen

Meer berichten