Foto: pr

Knoestige Coalitie

De Woerdensche Column  

Mirte Damen - Een paar maanden geleden schreef ik al over de bomen van de Nassaukade die gaan verdwijnen. Ze staan op de "zogenaamde" kaplijst. De mooie platanen van het centrum waarvan er op de Nassaukade 30 staan. Dat zijn maar 30 van de 2500 bomen die deze coalitie weg wil hebben... Dus leert u uw kids het "zie de maan schijnt door de bomen" maar af. Want wij hebben straks het over "zie de maan" schijnt. Onderzoek van afgelopen jaar wijst zelfs uit dat platanen bomen zijn die heel veel zuurstof afgeven, de hoeveelheid is bijna gelijk aan de bomen in de amazone. Dus je haalt daarmee de longen van het centrum weg. Dat ze wellicht wat "bijgeknipt" moeten worden snap ik helemaal. Maar dat ze weg moeten zou echt een grote zonde zijn.

Maar hoe kom je op dit beleid? En waar aan de onderhandelingstafel is dit verkeerd gegaan? Een kind snapt zelfs dat als je 2500 bomen weg wilt halen, dit niet gezond is voor de stad en je leefomgeving. Maar hoe is het zo ver gekomen dat de coalitie hier consensus over bereikt heeft. Hoe zou dat gegaan zijn? En is dat als handje klap gegaan? Een soort koe- en kaashandel? Daar zijn wij namelijk wel heel erg goed in in Woerden. Ik zie het zo voor me dat de onderhandelaars van alle betrokken partijen bij elkaar aan tafel zitten en beginnen bij 5000 bomen en dan uitkomen op 2500 door lekker te polderen met elkaar? Uhm.. als je die 2500 bomen weghaalt is er straks nog weinig polder over! Bomen houden namelijk water vast en dat maakt het juist fijn. Of is er een nieuwe visie dat Woerden "de hoofdstad van het Groene Hart" een nieuwe slogan krijgt? Woerden: " hoofdstad van het Groene Hart zonder groen hart"? Coalitie hebben jullie nog een beetje hart voor Woerden om het groene er in te houden?

Ondertussen luister ik met een grote glimlach naar het liedje van Luuk en Gijs op YouTube (aanrader voor iedereen) en echt wat hebben ze gelijk. Bomen zijn relaxed! Coalitie wat gaan jullie nu doen? Of gaan jullie het nu heel knoestig spelen?

Meer berichten