Foto: pr

Hole-in-one nr. 4 voor Mats

De Woerdense Mats Markovits was ook in Alicante, Spanje, weer in topvorm. De afgelopen weken speelde hij op lokaal niveau en ging er met een aantal bekers en een hole-in-one vandoor. Na tien dagen kwam hij afgelopen zondag op Schiphol aan, met twee grote bekers.

Woerden - Na de vierde hole-in-one in zijn golfcarrière, die hij sloeg in oktober tijdens de Tullip Golf Challenge waar Mats tweede werd, ging hij zeer gedreven naar Spanje om daar twee toernooien uit de Golftechtour te spelen.

"Het weer zat niet echt mee. Ik heb er met regenpak, muts maar ook in korte broek gespeeld", vertelt Markovits. Het wisselende weer was niet bevorderlijk voor de baan en het spel. Gelukkig kon hij tijdens de play-off tegen de Spanjaard Pinol Martinez in vier slagen zijn tweede eerste prijs op zijn naam zetten.


Als een van de the Dutch Future golfers is de net twintigjarige Mats hard bezig om zijn toekomst richting te geven. Dat betekent zes dagen per week alles geven om hopelijk ooit de overstap te maken naar Pro. Hij geeft zichzelf twee tot drie jaar om zijn doel te bereiken. De komende twee maanden richt hij tijdens de winterstop zich voornamelijk op zijn shortgame.

Volgend jaar start Markovits met een toernooi in Qatar en Zuid-Afrika, met als doel om in 2019 stap voor stap naar de European Tour toe te werken en hopelijk aan te treden op het KLM open.

Maar wat betreft 2018 kan dit jaar kan niet meer stuk.

Meer berichten