Rechts aanvoerder Aimé v.d. Bovenkamp welke de openingstreffer maakte. FOTO: SC Woerden pr
Rechts aanvoerder Aimé v.d. Bovenkamp welke de openingstreffer maakte. FOTO: SC Woerden pr (Foto: SC Woerden pr)

SC Woerden boekte verdiende zege tegen Sportief

Ook na afgelopen zaterdag is SC Woerden op de tweede plaats van de ranglijst te vinden. Op eigen veld won het verdiend van Sportief, dat vorige week nog met 11-2 van Bodegraven won.

Woerden - SC Woerden begon het duel sterk en creëerde direct wat mogelijkheden. Al na 7 minuten scoorde aanvoerder Aimé v.d. Bovenkamp de openingstreffer. Uit een afgeslagen aanval aan de rechterkant kreeg hij, op zo'n 18 meter afstand recht voor het doel, de bal voor zijn voeten. Zijn van richting veranderde schot betekende 1-0 voor de thuisploeg. Kort daarna moest keeper Michael Vijfhuizen van Sportief geblesseerd het veld verlaten waarna een veldspeler op de goal ging.

In het vervolg van de eerste helft kregen spelers als Jeffrey Buijt (op de paal) en Patrick van Zwienen (omspeelde de keeper maar scoorde niet) de mogelijkheden om de score te verdubbelen. Sportief bleef in de wedstrijd, maar kreeg niet de ruimte om gevaarlijk te worden.

Na de rust probeerden de blauwwitten het tempo op te schroeven en de nekslag uit te delen. Na diverse gemiste kansen van o.a. Hamza Hajji en Jeffrey Buijt was het na 66 minuten toch 2-0. Een vanaf links opgezette aanval met Jeike Bergsma en Patrick van Zwienen werd afgerond door Jeffrey Buijt welke een verleden bij Sportief heeft en getogen zijn treffer vierde.

In het laatste kwartier werd de wedstrijd wat onvriendelijk maar bleef Woerden gemakkelijk overeind. Namens Woerden maakte Issam Tahiri als speler van het tweede elftal zijn officiële debuut in het eerste elftal. Hij nam de positie in van middenvelder Jordy Angenent.

Na afloop was de technische staf zeer content met de uitslag. De verdediging hield samen met keeper Ramon Hoveling voor de derde keer in zeven wedstrijden de nul. Woerden is de enige ploeg welke dit seizoen nog niet verloor.

Periodekampioenschap

De ploegen welke in de bovenste regionen staan wonnen allemaal. Koploper Gouda won met 1-3 bij Moerkapelle en is nu vrijwel zeker van de eerste periode titel. Woerden staat er drie punten achter. Het komende weekend is er een inhaalprogramma en is Woerden vrij. De week er na moet Gouda bij hekkensluiter SPV minimaal een punt halen. Alléén als Gouda verliest en Woerden wint, pakt laatstgenoemde op doelsaldo het periodekampioenschap.

Meer berichten