Foto: pr

Zorg voor de mantelzorger!

Zaterdag 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Een op de drie Nederlanders is mantelzorger voor een bekende; een familielid, vriend of buur. Daarnaast zijn er zo'n 800.000 vrijwilligers die zorg bieden aan mensen die ze niet kenden. En er zijn steeds meer mensen nodig.

Regio - Ouderen worden steeds ouder, blijven langer zelfstandig wonen en de bevolkingsgroei neemt toe. Het aantal mantelzorgers moet ook meegroeien én ze moeten langer blijven werken. Iets minder dan tien procent van de mantelzorgers voelt zich 'zwaarbelast'. Daar lijkt iets te wringen.

''Mantelzorg is de kurk waar onze zorg op drijft. En ook onze mantelzorgers hebben tijd en aandacht nodig!'', zegt Liesbeth Pauw. Met haar netwerkbedrijf UWassistent maakt zij werk van professionele mantelzorg; van huishoudelijke hulp tot begeleiding bij Dementie en Parkinson. Van respijtzorg tot waak- en slaapdiensten.

Liesbeth Pauw: "Het is onze missie om betrokken zorg goed te organiseren; om onze cliënten echte aandacht te bieden, niet zomaar 10 minuten. En om waardevolle mantelzorgers te ondersteunen zodat zij zich gesterkt voelen. Want mantelzorgers verdienen respect, maar ook begeleiding en hulp! Respijtzorg heet dat: het kan gaan om advies, om ervaringen delen, en ook om praktische inval om de mantelzorger (tijdelijk) te ontlasten.''

Meer berichten