Maarten Tuit (r) interviewt Maarten van der Klis (l). Ze worden gefilmd door Olievier Cleijpool. Maarten van der Klis nam al eerder deel aan Heel Holland Bakt. FOTO: Karin Peperkamp
Maarten Tuit (r) interviewt Maarten van der Klis (l). Ze worden gefilmd door Olievier Cleijpool. Maarten van der Klis nam al eerder deel aan Heel Holland Bakt. FOTO: Karin Peperkamp (Foto: Karin Peperkamp)

Jury voor Heel jong Woerden bakt is compleet

De jury voor het project Heel jong Woerden bakt is compleet. Heel jong Woerden bakt is een laagdrempelige bakwedstrijd, bedoeld om jonge Woerdenaren van allerlei nationaliteiten en achtergronden al bakkend met elkaar in contact te brengen.

Woerden - Vijf Woerdense vakmensen hebben zich intussen aan Heel jong Woerden bakt verbonden. Zij gaan alle zoete baksels, die jongeren van veertien tot twintig jaar voor de voorronde inleveren, keuren op smaak, kwaliteit en uiterlijk.

Uit Woerden én Syrië

De jury van Heel jong Woerden bakt bestaat uit een mooie mix van jong en oud. De juryleden zijn afkomstig uit Woerden en omgeving, maar ook uit Syrië. Bakker Hennie Versluis, Roos Gussinklo van Bij Roos op de thee en docent Bakkerij Co van Eck vormen de jury samen met Mohamed Ahmed van Karit Patisserie, geboren in Syrië. Als juryvoorzitter en ere-jurylid is Maarten van der Klis gestrikt, bekend van zijn deelname aan Heel Holland bakt.

Meedoen is makkelijk

De jury is het over één ding eens: iedereen kan meedoen aan Heel jong Woerden bakt. Wie met de bakwedstrijd meedoet, moet dat vooral doen omdat het leuk is. Ingewikkelde recepten of supermoeilijke taarten maken: dat is niet nodig. De eenvoud van een paar ingrediënten of een verrassende combinatie zorgt meestal al voor een mooi baksel.

Er zijn al heel wat inschrijvingen, maar er is nog steeds plek! Inschrijven kan t/m 6 november via www.heeljongwoerdenbakt.nl. De baksels voor de voorronde moeten worden ingeleverd op maandag 12 november. De finale is volgend jaar, en daar zijn vette prijzen te winnen zoals een waardebon van 250 euro. Ook nemen de finalisten deel aan leuke en leerzame workshops bij de vijf juryleden in hun eigen bedrijven.

Filmpjes

Om in de stemming te komen staan op Facebook (‘Heel jong Woerden bakt’) zes leuke filmpjes waarin Maarten Tuit de juryleden interviewt.
www.heeljongwoerdenbakt.nl

Meer berichten