Foto: Marieke Markus

Veel

De Woerdensche Column door Junior Brandenburg

Het is soms allemaal een beetje veel. Er zijn van die weken waarin het nieuws maar op een mens blijft af komen en je als vanzelf je heel veel gaat bedenken.

Het is gelukkig al weer heel veel jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog eindigde, maar minder veel jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog begon. En weliswaar won de Democratische partij in de Verenigde Staten veel zetels, waardoor de democratie weer een beetje sterker is geworden, maar er lijken toch juist ook veel democratische lessen uit het verleden verleerd.

En in Europa wil Italie te veel uitgeven omdat heel veel mensen het radicaal anders willen. Verandering is goed, maar heel veel verandering is dat zelden, en zeker heel veel verandering in korte tijd. Aan de overkant van de Noordzee willen heel veel Britten een tweede kans om hun stem te laten horen tegen verandering, maar zijn er tegelijkertijd heel veel tegenwerkingen om te voorkomen dat men op basis van voortschrijdend inzicht ten halve zou kunnen keren.

De blokkeerfriezen hebben veel geld weten op te halen voor hun hoger beroep en er wordt vooral weer heel veel geschreeuwd en weinig gediscussieerd. En er wordt veel geprocedeerd, een Kort Geding tegen de Sinterklaasintocht is toch echt teveel van het goede. Minister Dekker vind dat we teveel naar de rechter gaan en dat dit allemaal wel een beetje minder mag. Daar heeft hij een punt omdat je als samenleving niet teveel wil verjuridiseren, maar is deze maatregel niet net teveel?

Dichterbij huis is Prins Dagobert de heelveelste geïnstalleerd om heel veel Harmelenaren een mooie Carnaval te helpen bezorgen. Daarnaast is de IJsbaan in aantocht, maar is deze zo populair dat er heel veel Curling-teams buiten het ijs vallen dit jaar, met veel teleurstelling als gevolg.

Gelukkig heeft het Stadshart er dit jaar voor gekozen om heel veel versiering en verlichting op te hangen zodat de veelheid aan boze reacties dit jaar weg kunnen blijven. En de Ronde Tafel is alvast begonnen met de voorverkoop van hun goede doelen kerstbomen. Dat kunnen er nooit teveel zijn.

De klap op de vuurpijl van veel was dat Woerden met vier man te gast was op het Nachtburgemeester congres. Daarmee waren onze 52.000 inwoners in ieder geval niet ondervertegenwoordigd en lieten we Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven weer duidelijk achter ons met lekker veel!

Meer berichten