De ijsbaan is nog steeds op zoek naar extra vrijwilligers, die overdag op en rond de ijsbaan willen helpen en ook de schaatsuitgifte voor hun rekening nemen. FOTO: Sylvia van Halm
De ijsbaan is nog steeds op zoek naar extra vrijwilligers, die overdag op en rond de ijsbaan willen helpen en ook de schaatsuitgifte voor hun rekening nemen. FOTO: Sylvia van Halm (Foto: Sylvia van Halm)

IJsbaan in december weer open

In december kan er weer geschaatst worden in het Woerdense stadshart. Voor het negende jaar ligt er straks op het Kerkplein een mooie ijsbaan. De baan wordt een heel stuk groter dan vorig jaar. De ijsbaan gaat open op vrijdagavond 7 december en sluit op zondag 6 januari.

Woerden - Dank zij een groot aantal vrijwilligers en sponsoren lukt het de Woerdense Rotaryclubs ook dit jaar weer een baan van echt ijs neer te leggen in het stadscentrum. Doel van de organisatoren is met name de Woerdense jeugd t/m 12 jaar een aantal uren ijsplezier te bezorgen. De basisscholen worden uitgenodigd om tijdens schooltijden gratis met hun klassen te komen schaatsen. Buiten de schooltijden is de ijsbaan, na betaling van een bescheiden entreebedrag, toegankelijk voor jong en oud. Het Kerkplein bij Van Rossum en de Pompier is traditioneel het sprookjesachtige winterdecor van de ijsbaan. Met medewerking van de week- en streekmarkt vindt kaartverkoop en schaatsverhuur vanuit een tent op het Kerkplein tegenover Breuren plaats. Er staat rondom de ijsbaan weer van alles op het programma, zoals de populaire curlingwedstrijden. Die worden ook dit jaar weer georganiseerd door de JCI Het Groene Hart. De curlingcompetitie, altijd een groot succes, was dit jaar binnen tien uur helemaal volgeboekt. Maar er kan nog vrij gecurled worden.

Meer berichten