Foto: Marieke Markus

Beetje boos

De Woerdensche Column door Junior Brandenburg

Jeetje, wat heb ik een behoefte om een bozig stukje te schrijven. Dit terwijl ik te jong ben voor boze ouwe mannen praat en te oud voor bozige jeugdige radicaalheid. Maar verdraaid, de wereld werkt even niet mee en dwingt mij bijkans boos te zijn.

Want ik ben best boos over het feit dat ziekenhuizen slachtoffer worden van zaken die niets met genezen te maken hebben. Met verplaatsspelletjes, eigen gewin en faillissementen.

En ook redelijk boos omdat Woerden er, na een jaar praten, niet in slaagt Babylon een nieuwe toekomst te geven. En dit nadat al eerder Babypop na 23 jaar ter ziele ging. Vernieuwing is goed, maar rucksichtslos kapitaal verloren laten gaan is absoluut onwenselijk.

En oei, oei, oei, wat voel ik de aandrang bozige dingen te schrijven over een aantal mensen die ik heel hoog heb zitten er erg graag mag. Want, WTF, heeft Woerden opeens een zelfbenoemd Nachtcollege van 4 man/transgender sterk??? Een Nachtburgemeester a la, top! Hoort bij een stad met ambitie. Maar Nachtwethouders?? Als dit zo doorgaat is Woerden de stad met 51.995 zelfbenoemde Nachtwethouders. En dat is natuurlijk prima, maar waar was het Nachtcollege toen het er om ging?? Bij het Horecabeleid, de binnenstadvisie, de discussie rond de APV en cultuur, de toekomst van Babylon??

Nu treft het dat deze week het jaarlijkse moment is waarin ik misbruik maak van mijn column. En wel om u er allemaal op te wijzen dat er weer Kerstbomen voor het goede doel worden verkocht door de Ronde Tafel 185 Woerden. Ieder jaar pakt deze club uit met dubbel A kwaliteit Nordmannen. Verkoop online (Rt185.nl) en in de grote witte tent tegenover winkelcentrum Polanen.

De opbrengst gaat geheel naar de goede doelen. Na o.a. Kika en Make a Wish is het nu de beurt aan het bouwen van scholen in India (FTE) en Vluchtelingen. Dat zijn dus superkwaliteit kerstbomen met een supergoed kerstgevoel.

En dat helpt, want dan hoef ik geen bozig stukje te schrijven. Sterker, als er nog boosheid is in de stad die er uit moet, dan kan deze mooi afgereageerd worden op ondergetekende vanwege het openlijk maken van reclame voor Goededoelen-kerstbomen in deze column.

En als je dan opgelucht bent, dan is het nog lekkerder om online of fysiek zo'n mooie kerstboom te scoren en tevreden de kerst in te gaan.

Meer berichten