Spanning en vooral veel plezier tijdens de curlingcompetitie. FOTO: Sylvia van Halm
Spanning en vooral veel plezier tijdens de curlingcompetitie. FOTO: Sylvia van Halm (Foto: )

Nog plek voor vrije curlers op de ijsbaan

Wie wordt dit nieuwe winterseizoen Curlingkampioen van Woerden? Op de Rotary-ijsbaan aan het Woerdense Kerkplein start binnenkort weer de curlingcompetitie, die ieder jaar op veel enthousiasme mag rekenen. Naast de competitie is er op doordeweekse avonden ook 'vrij' curlen voor groepjes, gezinnen of bedrijfsuitjes.

Woerden - Curling lijkt een beetje op jeu de boules, maar wordt in Woerden gespeeld met speciaal geprepareerde fluitketels. Die glijden – als de curlers hun baan goed in conditie brengen – recht op hun doel af over het ijs. De curlingwedstrijden op de Woerdense ijsbaan zijn buitengewoon populair. De aanmeldingen gingen zo hard dat de competitie dit jaar in no time was volgeboekt. Er nemen 64 teams deel, en er staan er 34 op de reservelijst. Dat zet de organisatie aan het denken over uitbreiding volgend jaar.

Naast de competitie organiseert de ijsbaan ook dit jaar weer avonden waarop 'vrij' gecurld kan worden. Wie met familie, vrienden, kennissen of collega's in ongedwongen sfeer voor een eigen curlingwedstrijdje het ijs op wil, kan zich aanmelden. Teams kunnen tussen 18.30 en 22.30 uur voor één uur een, twee of drie banen reserveren.

Goed doel

Het curlen wordt ook dit jaar georganiseerd door JCI Het Groene Hart. Deze enthousiaste club organiseert activiteiten waarvan de opbrengst naar een maatschappelijk goed doel gaat. Voor dit jaar is dat het project Rouwverwerking van het Woerdense Inloophuis leven met kanker.

Kijken bij curlingcompetitie

Wie alleen maar wil kijken naar de voorrondes voor de curlingcompetitie: dat kan ook. De voorrondes gaan vanaf 10 december van start op diverse doordeweekse dagen. De plaatsingsrondes voor de finale zijn op vrijdag 4 en zaterdag 5 januari. Zaterdag 5 januari vindt ook de Grande Finale plaats. Er wordt dan gespeeld van 18.30 tot ongeveer 22.00 uur. Alle activiteiten op de ijsbaan zijn te volgen op de website www.ijsbaanwoerden.nl.

Meer berichten