Woerdenaren Eyad en Matiwos ontvingen de eerste kerstbomen uit handen van de burgemeester. FOTO: Alex de Kuijper
Woerdenaren Eyad en Matiwos ontvingen de eerste kerstbomen uit handen van de burgemeester. FOTO: Alex de Kuijper (Foto: Alex de Kuijper)

Integratie als doel kerstbomenverkoop

Geven is het mooiste kerstcadeau en daarom ontvingen dit jaar twee Woerdenaren de eerste kerstboom van de burgemeester. Eyad en Matiwos wonen allebei sinds 2016 in Woerden. Eyad komt uit Syrië en Matiwos uit Eritrea. Bijgestaan door Stichting Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart werken zij hard om te integreren in de Nederlandse samenleving en zich helemaal thuis te voelen in het Woerdense.

Woerden - Het is de start van de jaarlijkse verkoop van kerstbomen door de Tafelronde Woerden, waarvan de opbrengst traditioneel naar een goed doel gaat. Dit jaar dragen de mannen van de Tafelronde Woerden concreet bij aan de integratie door geld in te zamelen voor een project om statushouders te verbinden aan Woerdenaren dat zal worden georganiseerd door Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart. Verschillende statushouders komen helpen met de verkoop van de kerstbomen. Reinout Kuus, voorzitter van de kerstbomencommissie, denkt dat "we veel van elkaar kunnen leren, door elkaar te ontmoeten en samen dingen te doen. Trouwens, kerstbomen verkopen in de kou verbroederd sowieso".

Jaarlijks evenement
In 2011 werd er binnen de Woerdense Tafelronde gezocht naar een jaarlijks evenement. Hieruit is naar voren gekomen dat er in Woerden behoefte was aan een warme actie in een koude maand, wat resulteerde in de kerstbomenverkoop. Vanuit een achterbak van een auto werden de eerste kerstbomen verkocht, maar nu staat een verlichte grote tent op de parkeerplaats tegenover winkelcentrum Snel en Polanen. Het is voor de heren ieder jaar de uitdaging om zo veel mogelijk gesponsord te krijgen zodat een zo groot mogelijke opbrengst naar het goede doel kan. Er wordt altijd gekozen tussen een lokaal en een (inter)nationaal doel.

Kwaliteit
De AA kwaliteit Nordmannen worden van donderdag 6 tot en met zaterdag 8 december van 09.00 tot 21.00 uur verkocht vanuit de feestelijk verlichte tent tegenover het winkelcentrum Snel en Polanen.

Meer berichten