De Stichting Sleutelclub Kamerik heeft een grote hoeveelheid speelgoed ontvangen, die zij doorgaven aan Speelgoedbank Woerden. FOTO: Louis van Dam
De Stichting Sleutelclub Kamerik heeft een grote hoeveelheid speelgoed ontvangen, die zij doorgaven aan Speelgoedbank Woerden. FOTO: Louis van Dam (Foto: Louis van Dam)

Sleutelclub helpt ieder kind aan een cadeau

De Stichting Sleutelclub Kamerik heeft van ThysToys een grote hoeveelheid retourgoederen ontvangen (drones, afstand bestuurbare auto's, globes, computerspellen etc.). Woensdag 28 november gaven zij het speelgoed door aan de Woerdense Speelgoedbank.

Kamerik - De kinderen van de Sleutelclub hebben de spullen gecontroleerd en eventueel gerepareerd en aangevuld. Voor kinderen uit gezinnen op of onder de armoedegrens is het krijgen van zomaar een stukje speelgoed of een verjaardagscadeautje niet vanzelfsprekend. In Woerden leven ongeveer 200 huishoudens (ca. 850 kinderen) onder de armoedegrens. Speelgoedbank Woerden zorgt dat deze kinderen rond de feestdagen wat extra's krijgen.

Stichting Sleutelclub
Het doel van Stichting Sleutelclub Kamerik is om door sleutelen, knutselen, koken en prutsen kinderen en jongeren een sociale context te bieden waarbinnen zij zich kunnen ontplooien. Daarnaast brengen we kinderen en jongeren in aanraking met techniek en met elkaar. Door de 'clubgedachte' leren de kinderen en jongeren met elkaar te werken, bevorderen we deelname aan sociaal verkeer en vergroten we hun zelfstandigheid. Om de gelijkwaardigheid tot uitdrukking te brengen dragen we uniforme kleding zoals een clubshirt. Of nu we wel of geen fysiek en/of mentale beperking hebben, we respecteren en helpen elkaar en zijn gelijkwaardig voor elkaar.

Elke vrijdagavond komen jongens en meisjes vanaf 8 jaar naar de Sleutelclub om samen, onder begeleiding van diverse vrijwilligers, plezier te hebben en dingen te maken. Er wordt gesleuteld aan fietsen, brommers, motoren en auto's. Maar er wordt ook met hout gewerkt, geknutseld, gebakken en gekookt. Op woensdagavond is de club open voor de jeugd vanaf 12 jaar om te sleutelen aan fietsen, brommers, motoren en auto's.

U vindt de Sleutelclub aan de Nijverheidsweg 8 in Kamerik en op www.sleutelclubkamerik.nl.

Meer berichten