Foto v.l.n.r.: Richard v.d. Pol, Arjan Nihot (De Terugwinning) en Gerdi van Elk (NPV Zegveld).
Foto v.l.n.r.: Richard v.d. Pol, Arjan Nihot (De Terugwinning) en Gerdi van Elk (NPV Zegveld). (Foto: Kerstwens Woerden)

Een fiets (gewenst) voor Richard

Een fiets kiezen uit tientallen zo goed als nieuwe exemplaren, een testrondje rijden en hem dan zo mee naar huis mogen nemen. Die bof viel Richard van de Pol uit Zegveld ten deel, hem van harte gegund door Gerdi van Elk. Deze vrijwilligster uit Zegveld, coördinator bij NPV (hulp en steun voor de medemens) en bekend met de actie Kerstwens Woerden, diende een kerstwens in voor Richard van de Pol: Graag een reparatie voor zijn fiets, zodat hij weer vanuit Zegveld naar zijn werk in Woerden kan.

Zegveld - Maar aan de versleten fiets van Richard was weinig eer te behalen. Kerstwens Woerden vond bij De Terugwinning een duurzamere oplossing. Stichting De Terugwinning verzamelt en herstelt fietsen (o.a. via ANWB Kinderfietsenplan) en maakt voor mensen in armoede een eigen fiets mogelijk. Vanuit de missie dagstructuur te bieden, carrière- en opleidingsoriëntatie, arbeidstoeleiding en werknemersvaardigheden, vinden 20 mensen zinvol werk bij de fietsenwerkplaats op het voormalig Den Oudstenterrein aan de Utrechtsestraatweg. En Richard vond er zijn fiets.

Kleine moeite, groot plezier

Kerstwens Woerden is geïnitieerd vanuit de gedachte in de dagen voor kerst extra om te kijken naar de medemens. De actie roept mensen op een wens in te dienen voor een ánder. Een ander die het nodig heeft omdat hij een moeilijke tijd doormaakt. Of iemand die het verdient omdat juist hij altijd klaar staat voor anderen. Met die wensen bevorderen we met elkaar het welzijn van anderen.

Kerstwens Woerden

Kerstwens Woerden wordt mogelijk gemaakt door Woerdense ondernemers en ondersteund door Gemeente Woerden. Heeft u ook een wens voor een ander? Gunt u een ander iets speciaals, of iets dat misschien heel gewoon is maar voor hem of haar niet vanzelfsprekend. Laat zien dat u oog hebt voor een ander en stuur uw wens voor een ander in. Dat kan tot donderdag 27 december 2018. Kleine moeite, groot plezier.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden