Foto:

Pieter Lossie wint prestigieuze filmprijs

Op zaterdag 8 december heeft de Harmelense Pieter Lossie, leerling van het Minkema College (5 vwo), met de film Far Away in de categorie animatie de 1e prijs gewonnen op het Europese Filmfestival Camera Ziziano 2018.

Regio - Het festival vond plaats in Pygros Griekenland en is het grootste en belangrijkste filmfestival voor jongeren in Europa. Pieter was al de NOFFS prijswinnaar van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS).

Van maandag 3 tot zaterdag 8 december was Pieter met de andere NFFS 1e prijswinnaars in Griekenland. Gedurende deze week konden de jonge cineasten workshops volgen, het werk van andere Europese scholieren bewonderen en netwerken. Op de gala-avond in Pygros werden de winnaars in de categorie animatie bekend gemaakt. Het NOFFS (Nederlands Online Film Festival voor Scholieren) is onderdeel van het NFFS.

Stop-motion

Pieter Lossie maakte twee jaar geleden al de animatiefilm Far Away, waarin hij gebruik maakt van de zogeheten 'stop-motion techniek'. De Harmelense scholier werkte drie maanden aan het eindresultaat.

Meer berichten