Foto:

Bisschop doet kerststal cadeau aan de Milandschool

Op maandag 17 december zegende Mgr. Van den Hende de nieuwe kerststal die hij dit jaar aan de Milandschool heeft geschonken. Het is voor het vijfde jaar dat de bisschop op deze manier katholieke scholen bezoekt in de Advent en een beeldengroep voor de kerststal cadeau doet.

Regio - "Met een kerststal kun je vertellen over Jezus. Je kunt vertellen over zijn geboorte op een manier waarop het bij de kinderen nog meer kan gaan leven", legt de bisschop uit. "Zo breng je het evangelie in de school." De werkgroep begroet iedereen die aanwezig is zoals kinderen van de school, parochianen en Pastoor Huub Spaan en opent de bijeenkomst met een gedichtje, daarna zingen alle kinderen een kerstlied.

De bisschop vraagt aan de kinderen welke beelden er in een kerststal horen. De belangrijkste zes beelden worden één voor één gebracht door kinderen die afgelopen zomer op Bisdomkamp zijn geweest. Met de kinderen doorloopt de bisschop aan de hand van de beelden het kerstverhaal. "Wat is het kleinste beeld?" vraagt hij. De vingers gaan omhoog: "Jezus." De kinderen weten dat Jozef en Maria naar Bethlehem moesten en dat er voor hen geen plek was in de herberg. Twee kinderen plaatsen Jozef en Maria in de stal. De os en de ezel zijn al in de stal aanwezig. De engel die de herders vertelt over de geboorte van Jezus wordt naast de stal geplaatst en daarna ook de herders. De koningen uit het verre oosten die de ster volgen naar de stal zijn nu gearriveerd. De bisschop vraagt waar je kindje Jezus nog meer kan liggen. Dan ziet één van de meisjes dat het kindje Jezus ook precies past in de armen van het Mariabeeld, zodat het kleinste beeldje uit de kerstgroep nu daarin een plekje krijgt. Met het zegenen van de beeldengroep worden deze méér dan zomaar beelden en zijn ze niet meer te vergelijken met iets waar je mee kunt spelen, zoals lego of tekenpapier. "We vragen God, dat deze beelden ons helpen om met Kerst altijd aan Jezus te denken en aan de boodschap dat Gods liefde en vrede belangrijk zijn voor de wereld."

Meer berichten