Foto:

Recordopbrengst voor de Voedselbank

De Lions club Woerden heeft op vrijdag 14 en zaterdag 15 december voor de Voedselbank Woerden een recordopbrengst aan boodschappen binnengehaald tijdens de zevende jaarlijkse kerstactie.

Regio - Ondersteund door leden van de Scouting Woerden, maatschappelijke stagiaires en medewerkers van de Voedselbank Woerden, werd bij zes supermarkten in Woerden, Kamerik en Harmelen het winkelend publiek gevraagd om een of meer extra producten aan te schaffen en deze te doneren aan de Voedselbank Woerden. De opbrengst van vorig jaar (437 volle dozen) werd dit jaar ruimschoots overtroffen met een record opbrengst van meer dan 500 dozen vol met houdbare producten. Al deze producten komen ten goede aan de Voedselbank Woerden en haar klanten. Volgens Lineke Brillemans van de Voedselbank Woerden ligt de waarde van de opbrengst tussen de 40 en 50.000 euro en is dit, te samen met allerlei andere giften, voldoende voor bijna een half jaar hulp. Ondanks dat het lijkt alsof het in Nederland economisch beter gaat, is het aantal gezinnen in Woerden dat afhankelijk is van de Voedselbank dit jaar gestegen tot 120. Dit is in één jaar tijd een stijging van meer dan 50%. Om deze gezinnen voor langere tijd te voorzien, is de Voedselbank afhankelijk van allerlei donaties.

Ook dit jaar waren de reacties van het winkelende publiek hartverwarmend en werden er soms boodschappenkarren vol met producten of zelfs geldbedragen geschonken waarmee alsnog boodschappen werden gedaan. Opvallend was dit jaar de schenking van 50 kilo kaas en 30.000 saucijzenbroodjes door een voedselproducent. Wouter Verboon, president van Lions Woerden: ''Met de hulp van de supermarkten en de vele vrijwilligers is het met deze actie weer gelukt om de klanten van de voedselbank een steuntje in de rug te geven in hun dagelijkse strijd om te proberen rond te komen van een bescheiden budget. Het is fijn dat de Woerdenaren hen hierbij in zulke grote getale willen steunen.

Meer berichten